Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
prijelomnica

VIDEO Cro ski team odlično otvorio sezonu, ali tek slijede ispiti: "Tko preživi siječanj, veljaču i ožujak, pričat će"

Filip Zubčić, Zrinka Ljutić i Leona Popović zasad imaju sjajnu sezonu.

Tek je trećina nove skijaške sezone iza nas, no godina na izmaku već nam je i u muškoj i u ženskoj konkurenciji donijela puno lijepih vijesti.

Krenimo od Filipa Zubčića, koji je prije dva tjedna u Alta Badiji osvojio drugo mjesto u veleslalomu i tako nakon više od dvije godine osjetio slast pobjedničkog postolja.

"Svaku trku sam zadnje dvije godine se nado oće to bit ta trka – naravno podsvjesno jer o tim stvarima ne treba previše razmišljat, međutim kad si jednom bio na postolju i pobjeđuješ uvijek se oćeš vratit. I to sam napokon tamo uspio“, kaže Filip Zubčić, 6. u ukupnom poretku skijaša

Leona Popović Dan za zaborav za hrvatske skijašice: Ljutić nije završila prvu vožnju, Popović diskvalificirana divider

Zubčić trenutno drži sjajno treće mjesto u veleslalomskom poretku, ali i, što je možda i impresivnije - šesto u poretku za veliki kristalni globus. I kaže – ima još mjesta za napredak.

"Mislim da je skijanje sad stvarno na razini, dobro se osjećam, funkcionira mi materijal odlično – to je isto jako dobro da si siguran u ono kaj imaš na nogama. I ajmo reć sad treba u tom ritmu nastavit dalje i probat se borit za pobjede“, kaže Zubčić.

Marco Schwarz VIDEO Ivica Kostelić otkrio što je uzrokovalo tešku ozljedu Schwarza: "Ni prvi ni zadnji put" divider

U ništa puno lošijem ritmu od Zube u sezonu su ušle i naše dvije najbolje skijašice. Napadi na postolje za Zrinku Ljutić postali su uobičajni i to ne više isključivo u slalomu.

"Ma jako sam zadovoljna – pogotovo s tim iskorakom u veleslalomu. I stvarno mi je sad nekako lakše, ja bi rekla psihički, jer imam dvije discipline u kojima mogu konkurirat za odlične plasmane“, kaže Zrinka Ljutić, 13. u ukupnom poretku skijašica.

Marco Schwarz Loše vijesti za ponajboljeg skijaša svijeta, poznate posljedice strašnog pada divider

Zrinka trenutno drži 13. mjesto u ukupnom poretku skijašica, a daleko nije ni Leona Popović, koja u utrci za Veliki kristalni globus Novu godinu dočekuje na 22.-om mjestu.

"Pa sezona je stvarno počela stvarno odlično – prvo s desetim mjestom u Leviju, onda i postoljem u Leviju. Sve u svemu sam zadovoljna sa svojim skijanjem, sa nekim svojim osjećajem na skijama, tako da nadam se prenijet u Novu godinu taj dobar osjećaj i potkrijepit to s dobrim rezultatima“, rekla je Leona Popović, 22. u ukupnom poretku skijašica.

Zrinka Ljutić Ljutić o svom iskoraku u veleslalomu: ''Stvarno nisam očekivala ovako dobre rezultate'' divider

Početak godine više nažalost ne starta sa Snježnom Kraljicom, no i skijaše i skijašice već tradicionalno čeka paklen tempo.

"Siječanj će bit pun utrka, veljača neće bit ništa slabija, tako da u biti ovaj prvi, drugi, treći mjesec – tko preživi, pričat će.“

"Tempo je jak, treba se to sad još izdržat, a onda će bit dva tjedna ja mislim bez utrka – tamo kraj siječnja, početak veljače kad ću se moć malo i opustit i posvetit više treningu.“

Ovaj sjajan trojac garancija je da nas i u 2024.-oj čeka puno lijepih - skijaških vijesti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider