Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
olimpijski spektakl kod fontana

Tek mu je 18, a ide na Olimpijske igre: Mladi hrvatski plivač opisao težak put i najavio velike stvari

Hrvatski olimpijski odbor večeras obilježava 100 dana do Igara u Japanu, a sve to je pratio naš Marko Šepat koji je pro

Svetlosnim efektima iznad fontana poslana je poruka zajedništva, pušteni su i bijeli lampioni kao simbol dobrih želja za Tokio. Vrijeme nije bilo bajno, ali nije pokvarilo ideju Hrvatskog olimpijskog odbora, baš kao što ni pandemija koronavirusa na koncu nije pokvarila ideju olimpijskih igara.

Olimpijski duh prevladao je pandemiju pa će se igre koje su bile odgođene ipak održati ovog ljeta.

Hrvatska uzdanica bit će i sjajni mladi plivač Franko Grgić. Samo 18 godina, a debitirat će na OI-u.

"Sve je išlo prema dnu, ali izvukao sam se"

"Trebao sam biti jedan od najmlađih sportaša na OI 2020. jer bi imao samo 17 godina. Možda bi se našao netko, ali mislim da bih stvarno bio najmlađi. Ove godine imam dodatnog iskustva, pa se nadam da će biti i bolje nego prošle godine."

Neymar Otkriveni detalji propalog transfera Barcelone: U igri su bili Rakitić i Neymar divider

Franko je oborio razne hrvatske, europske i svjetske juniorske rekorde. Ustajanje u pet ujutro, trening u šest, pa škola jer je još srednjoškolac, pa još jedan trening... Kako je bilo nositi se s pandemijom?

"Bilo je dosta teško zato što sam u 11. mjesecu 2019. dobio mononukleouzu, pa sam to vukao kroz sve. Tek kad sam završio s mononukleuzom, uhvatile su me ozljede, pa i korona, sve je išlo prema dnu, ali izvukao sam se i dobro izdržao ovu situaciju."

"Uvijek želimo biti prvi"

Vrhunac bi trebao biti 2024., ali Grgić ne ide samo sudjelovati u Tokio.

Jakobušić Hajduk završio godinu s milijunskim gubitkom: Objavili koliko su isplatili posrednicima divider

"Ni na jedno natjecanje ne idemo samo sudjelovati. Kad smo na dnu liste prijava, borimo se za prvo mjesto. Takav je mentalitet svih sportaša, pogotovo nas Splićana plivača. To će biti, nadam se, dobra borba između mene, Marina Mogića, ali i ostalih plivača", zaključio je.

Spomenimo da Hrvatska u ovom trenutku ima 40 evidentnih kandidata, 28 s individualnom i 12 vaterpolista. Očekuje se još desetak pojedinačnih normi, a možda i košarkaška reprezentacija. Puno sreće našom sportašima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider