Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Najveća glupost u povijesti"

Otkriveni detalji propalog transfera Barcelone: U igri su bili Rakitić i Neymar

U ljeto 2019. Neymar je bio blizu povratka u Barcelonu, ali PSG je tražio previše.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

André Cury, bivši glavni čovjek Barcelone za južnoameričko tržište koji je sudjelovao u realizaciji transfera, otkrio je nekoliko zanimljivosti o transferima Barcelone, ali i mogućem povratku Neymara. 

U razgovoru za španjolski magazin Sport, Cury je otkrio da je Vinicius bio puno bliže potpisu za Barcelonu, nego za Real Madrid.

"Mi smo došli do njega tri i pol godine prije madridskog Reala. Njegovi agenti su nas izdali. U ključnom su nam trenutku zabili nož u leđa. Petnaest dana prije nego što je potpisao za madridski Real, Vincius je govorio da je navijač Barcelone, da mu je Neymar idol i da je Lionel Messi bolji od Cristiana Ronalda. To je bila gotova stvar", izjavio je Cury.

"Njegovi menadžeri su nam zabili nož u leđa..."

Ali, dolazak njegovih menadžera u Madrid sve je promijenio. Dogovor je propao.

"Oni su nam rekli da će ići u Madrid, ali da se ništa neće dogoditi. Usmeno smo se dogovorili da je on igrač Barcelone. Došli su u Barcelonu, pružili smo ruke jedni drugima i zaključili dogovor. A onda, samo su nestali i izdali nas", kazao je Cury. 

Uz to, dodaje kako su Madriđani uzeli i Rodryga jer nisu vjerovali Viniciusu.

"Nisu vjerovali Viniciusu i bojali su se da su potpisali pogrešnog igrača. Zbog toga imaju dva nogometaša iste dobi, na istoj poziciji i izvan EU. Mi smo se sastali dva puta s predsjednikom Santosa. Rekli smo mu da ćemo otići iz Brazila, samo ako zaključimo dogovor. Nismo uspjeli i stigao je Real", otkriva Cury.

Kako je propao povratak Neymara u Barcelonu

Cury koji je nekada davno bio agent Neymaru, otkriva da je Brazilac bio blizu povratka u ljeto 2019. godine.

"Tog je ljeta njegov povratak bio blizu realizacije, ali kako je Griezmann već došao, nismo imali dovoljno novca za još jedan veliki transfer. PSG je tražio od nas 150 milijuna, plus Ivana Rakitića i Todiba te transfer Dembéléa. Jedina je razlika što su predstavnici Barçe ponudili 130 umjesto 150 milijuna eura", kazao je Cury. 

gol expired Bio je predmet sprdnje, a sada ga traži čak i Real: Otpisani vječni talent se preporodio u hitu sezone divider

Zaključuje da povratak Neymara bio dobar iz nekoliko razloga. Osim što ima još pet. šest godina vrhunskog nogometa ispred sebe, Neymar bi možda nagovorio Messija na ostanak. 

Razmjena Pjanića i Arthura? Najveća glupost ikada!

Za kraj, Cury se osvrnuo na razmjenu Miralema Pjanića i Arthura

"To je bila jedna od najvećih gluposti koju sam vidio u povijesti nogometa. Pa to je nešto apsurdno. Mijenjati Arthura koji ima 23 godine i 2 milijuna eura godišnje za Pjanića koji ima 31 godinu i godišnju plaću od šest milijuna, pa samo povećavate izdatak za plaću", zaključio je Cury. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider