Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
na meti velikana

Bio je predmet sprdnje, a sada ga traži čak i Real: Otpisani vječni talent se preporodio u hitu sezone

Bio je poznatiji kao inspiracija za memeove nego po igrama, ali sada se situacija mijenja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jesse Lingard donedavno je bio jedan od dežurnih predmeta sprdnje engleskog nogometa. Poslovično nemilosrdnoj engleskoj nogometnoj javnosti ovaj ofenzivni veznjak bio je možda i omiljena meta poruge.

Doduše, nije da im svojim nastupima za to nije dao povoda. Lingard, proizvod akademije Manchester Uniteda, nije uspijevao opravdati status velikog talenta, a dok se čekalo da napokon proigra, već se približio i poznim igračkim godinama.

Nisu pomogli ni brojni nespretni potezi, kao ni ponašanje van terena, prije svega pomalo djetinjasta aktivnost na društvenim mrežama.

S 28 godina zakucan za tribine

Bilo mu je već 28 godina kada se početkom ove sezone našao zakucan uglavnom za tribine, a tek ponekad i za klupu. Činilo se da se njegova avantura na Old Traffordu bliži kraju - ugovor tamo ima do ljeta 2022. - kada ga je United ove zime poslao na posudbu u West Ham.

gol expired Svi pričaju kako se Maksimir urušava, a pogledajte što se događa s Poljudom divider

Čekićari su hit ove sezone - momčad koja je premašila i najoptimističnija predviđanja nalazi se na senzacionalnom četvrtom mjestu ove sezone, a u takav se narativ uklopio i Lingard.

On je tek u veljači u dresu West Hama prvi put ove sezone zaigrao u Premierligi, a u devet utakmica dotad zabio je osam golova i četiri puta asistirao!

Nije skup za engleske pojmove

Zbog novopronađene forme dobio je i nadimak Lionel Jesse, a njegove dobre igre nisu promakle ni engleskom izborniku Garethu Southgateu, koji ga je prvi put nakon 2019. uvrstio na popis reprezentacije. No, njegove igre ne prati samo izbornik.

gol expired Hit igrač Serie A: ''U Dinamu su svi znali da navijam za Hajduk, a san mi je zaigrati na Poljudu'' divider

Lingardovu situaciju prate i brojni klubovi, među kojima su, osim engleskih velikana, teškaši poput Real Madrida, PSG-a, Intera, javlja ESPN. West Ham bi ga rado trajno potpisao, ali vidjet ćemo hoće li uspjeti u tome budući da konkurencija pozorno prati.

Lingard po Transfermarktu vrijedi za engleske prilike skromnih i povoljnih 15 milijuna eura.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider