Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Naknade isplaćene za 17 igrača

Hajduk završio godinu s milijunskim gubitkom: Objavili koliko su isplatili posrednicima

Hajduk je prošlu godinu završio s gubitkom od 21,8 milijuna kuna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je danas objavio konsolidirani financijski izvještaj za 2020. godinu prema kojem je godinu završio s gubitkom od 21,8 milijuna kuna.

Sukladno pravilniku HNS-a o licenciranju klubova za nadolazeću natjecateljsku sezonu, Hajduk je na službenim stranicama objavio financijski izvještaj za prošlu godinu.

U izvješću možemo vidjeti kako su ukupni prihodi prošle godine bili 104,7 milijuna kuna, dok su ukupni rashodi bili 126,4 milijuna kuna. To znači kako je Hajduk nakon četiri godine poslovanja u plusu, godinu završio s minusom na računu.

Ako se uzme u obzir da je 2020. bila godina globalne pandemije koronavirusa koja je zaustavila sva sportska natjecanja diljem svijeta, ne treba čuditi ovakav rezultat.

gol expired Svi pričaju kako se Maksimir urušava, a pogledajte što se događa s Poljudom divider

Zbog zabrane okupljanja Hajduk nije mogao računati na prihode od prodaje ulaznica i komercijalne prihode, koji su značajno pali u usporedbi s prošlim godinama. 

No zato su porasli prihodi od sponzora, oglašavanja i UEFA-inih nagrada. Dok su prihodi od prava emitiranja ostali na istoj razini.

Hajduk posrednicima isplatio skoro 6 milijuna kuna

U javnom dostupnom komentaru na financijsko izvješće, uprava je zaključila da Hajduk još uvijek ima povoljan financijski položaj jer je na datum 31.12.2020. kratkotrajna imovina kluba bila veća od kratkoročnih obaveza kluba za 25 milijuna kuna.

To znači da je splitski klub sposoban podmiriti sve svoje tekuće obaveze.

Uz konsolidirano financijsko izvješće, Hajduk je objavio i podatak da je prošle godine posrednicima isplatio 5,8 milijuna kuna za njihove usluge. Spomenuti iznos odnosi se na 17 igrača, a to su: Josip Posavec, Ardian Ismajli, Samuel  Edouk, Kristian Dimitrov, Ivan Bulos, Dimitrios Diamantakos, Oleksandar Svatok, Davor Matijaš, Jairo, Karlo Letica, Ivan Dolček, Stefan Simić, Adam Gyursco, Filip Bradarić, Ante Palaversa i Nihad Mujakić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider