Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo, djevojke!

Hrvatske vaterpolistice ostvarile prvu pobjedu na Europskom prvenstvu u Splitu

Drugog dana Europskog prvenstva u vaterpolu hrvatske reprezentativke pobijedile su Nijemice 15:8.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 

Hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija ostvarila je prvu pobjedu na Europskom prvenstvu u Splitu svladavši u dvoboju 2. kola skupine A izabranu vrstu Njemačke sa 15-8 (5-2, 4-1, 3-4, 3-1).

 

Hrvatsku je do pobjede predvodila Emmi Miljković sa šest pogodaka, triput je mrežu pogađala Domina Butić, a dvaput Matea Skelin. Alexandra Ratković je imala sedam obrana.

gol expired Velikan hrvatskog i svjetskog vaterpola za gol.hr uoči Eura u Splitu: "Nadamo se da će Hrvatska uzeti zlato" divider

Hrvatska je ovom pobjedom napravila veliki korak prema plasmanu u četvrtfinale Europskog prvenstva, što će izboriti po četiri najbolje reprezentacije iz svake od dviju skupina.

Nakon nepotpunog 2. kola vodeća Grčka ima šest bodova. Sa po tri boda slijede Nizozemska, Njemačka i Hrvatska, a bez bodova su Mađarska i Rumunjska.

gol expired Hrvatske vaterpolistice velikom razlikom izgubile na otvaranju Eura u Splitu divider

Pobjeda protiv Rumunjki donosi četvrtfinale

U utorak, 30. kolovoza, hrvatske vaterpolistice čeka dvoboj protiv Rumunjki, a pobjeda donosi plasman u četvrtfinale.

Hrvatska je odlično počela utakmicu i serijom od četiri pogotka kod rezultata 1-1 već nakon pet i pol minuta igre imala prednost od četiri razlike. Odličnom igrom u obrani hrvatske vaterpolistice su do kraja prvog poluvremena prednost povećale na šest pogodaka (9-3).

gol expired Koronavirus u redovima hrvatske ženske vaterpolske reprezentacije pred početak Europskog prvenstva u Splitu! divider

Napadačkoj igri ton su davale odlična Emmi Miljković i Matea Skelin, a svoj je veliki doprinos dala i Domina Butić. Ono što je propustila hrvatska obrana, vrlo često je zaustavljala vratarica Alexandra Ratković.

Njemice su u trećoj četvrtini uspjele malo smanjiti zaostatak, riskirajući slanjem svoje vratarice u napad došle su na -4 (12-8) u prvoj minuti zadnje četvrtine, ali s još tri pogotka u njemačku mrežu Hrvatice su na kraju došle do najvećih i konačnih sedam golova prednosti (15-8).

EP - vaterpolo (m), 2. kolo

Hrvatska - Njemačka 15-8

Grčka - Rumunjska 24-3

Nizozemska - Mađarska (19.00)

 

Tablica skupine A:

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider