Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
rukometna senzacija

Hrvatske rukometašice u čudu na Euru: "Ne znamo što se dešava"

One su hit Europskog prvenstva.

Hrvatske rukometašice blistavom su igrom prvo pobijedile rukometnu velesilu Mađarsku, onda su pale svjetske prvakinje Nizozemke, a onda u posebno infarktnoj završnici i Srbija.

"Nakon dugo, dugo, dugo vremena Hrvatska je ušla u drugi krug, ušla je sa 4 boda i imamo pravo sanjati da će biti jos nečega u ovom turniru", rekao je izbornik Šoštarić.

Na posljednje četiri europske smotre Hrvatska je bila među najlošijim reprezentacijama. U Srbiji prije osam godina 13., prije šest godina u Hrvatskoj i Mađarskoj također, a na posljednja dva Eura bile su na samom dnu.

gol expired Govor Ćane bez mana na timeoutu bio je ključan: Nakon ovog smo pobijedili Srbiju divider

Sada u Danskoj igraju turnir iz snova, blizu su senzacije i ulaska u polufinale.

''Nismo ni svjesni što smo napravile, ne znamo što se dešava'', kaže Ana Debelić.

U drugom krugu čekaju Hrvatice očekuju Rumunjke pa super jaka Norveška i Njemačka. Sve su to reprezentacije protiv kojih je u bogatoj karijeri igrala Klaudija Klikovac, danas Bubalo, bivša reprezentativka sa 166 nastupa za najdraži dres.


''Više ne bih rekla da su iznenađenje nego ih se sada već stavlja u grupu favorita za osvajanje jedne od medalja'', govori Bubalo.

gol expired Veliki skandal: Elitni nogometni sudac optužen za namještanje utakmica divider

Trebale su Hrvatice imati čak tri dana odmora, ali je organizator sve izmijenio i već sutra će opet u akciju protiv Rumunjske, ekipe koja je na posljednjem Euru igrala polufinale.

''Ekipa je to koja ima stil igre kao Bukurešt, akcijama stvaraju puno šansi za šut izvana, da bi se nakon toga gurala lopta na pivota, čim se izađe na Neagu ili na nekog od vanjskih igrača'', ističe Šoštarić.

Za polufinale bi im mogla biti dovoljna čak i samo jedna pobjeda misli Klaudija Bubalo.

''Ne bih htjela djevojkama staviti neki pritisak ili da im javnost stvara pritisak jer i ovo stzo su dosad napravile napravile su čudo i pokazale su koliko u stvari vrijede'', rekla je Bubalo.

Djevojke imaju šansu generacije.

''Bilo bi glupo da se ne nadamo medalji ili da se ne nadamo polufinalu. Stvarno ćemo dati sve od sebe i nadamo se da ćemo ostvariti što bolji plasman'', ističe Valentina Blažević.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider