Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...
Nogomet
NEVJEROJATNO

Veliki skandal: Elitni nogometni sudac optužen za namještanje utakmica

Češki nogometni savez do kraja sezone je uklonio Kralovca s liste sudaca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Istaknuti češki nogometni sudac Pavel Kralovec, koji sudi i utakmice Lige prvaka, upleten je u skandal oko namještanja utakmica, objavili su u srijedu češki mediji.

Najpoznatiji češki nogometni sudac, koji je u utorak sudio susret Chelsea - Krtasnodar, diskreditirao se čudnim telefonskim razgovorom s Romanom Berbrom, bivšim dopredsjednikom Češkog nogometnog saveza (FAČR), koji je osumnjičen za sudjelovanje u namještanju utakmica, objavio je dnevnik Dnes.

Berbr u više je navrata komunicirao s Kralovcem prije srpanjskog finala domaćeg kupa između Libereca i Sparte.

gol expired Procurila nova snimka sa sporne utakmice PSG-a: I rumunjske suce ružno su vrijeđali divider

"Treba mi jedna politička stvar, razumjet ćete. Josef Krula je svratio kod mene u ponedjeljak", rekao je Berbr sucu u razgovoru koji je prisluškivala policija. Krula je sportski menadžer Sparte i bivši sudac.

Kralovec je u odgovorio kako razumije zahtjev.

Sparta je u finalu pobijedila sa 2:1 i nakon šest godina osvojila trofej te se plasirala u Europsku ligu. Međutim, iza utakmice su ostali sudački repovi jer je Kralovec načinio nekoliko pogrešaka u korist praškog kluba.

Između, ostalog nije isključio igrača Sparte usprkos intervenciji VAR sobe. Pogreška suca Kralovca postala je tema broj 1 nakon finala.

"Pogrešno sam procijenio žestinu prekršaja na monitoru. Moja je odluka bila pogrešna i trebao sam dati crveni karton zbog nesportskog ponašanja," kazao je sudac nakon utakmice.

gol expired Senzacija iz susjedstva: Bišćan jedan od kandidata za izborničku klupu? divider

Češki nogometni savez do kraja sezone je uklonio Kralovca s liste sudaca, a iz Sparte su odbili bilo kakvo povezivanje s ovim slučajem.

"Odbijamo biti povezani sa slučajem Berber. Klub nije utjecao na suce i tražimo temeljitu istragu cijelog slučaja i vjerujemo da će svi koji su počinili ilegalne i koruptivne radnje biti kažnjeni," poručili su iz kluba.

Berber je bio jedna od 19 osoba koje je policija u listopadu privela u sklopu akcije protiv organizirane kriminalne skupine. Zbog toga je dao ostavku na svoje mjesto.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider