Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sreća prati hrabre

Hrvatice umjesto Rusije upale na Svjetsko prvenstvo u odbojci

Hrvatska je bila prva ispod crte za prolaz na SP, ali imala je sreće.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U četvrtak je u Lausanni održan ždrijeb za Svjetsko prvenstvo odbojkašica, kojem su od 23. rujna do 15. listopada ove godine domaćini zajedno Poljska i Nizozemska, a zanimljivo u posljednji trenutak u ždrijeb je uvrštena i Hrvatska.

Naime, sjetimo se lanjskog Europskog prvenstva i poraza naših djevojaka od Francuske u drugom krugu natjecanja, poraza u kojem smo izgubili i važne bodove za konačnu rang listu. Na kraju smo zauzeli 25. mjesto, a u ždrijeb za SP ulazile su 24 reprezentacije.

Međutim, Međunarodna odbojkaška federacija (FIVB) je izbacila reprezentaciju Rusije iz ždrijeba, pa je tako Hrvatska, kao "prva ispod crte" dobila priliku sudjelovati.

gol expired Najljepša Hrvatica postala svjetski hit, u mjesec dana joj se promijenio život divider

Na kraju je hrvatska ženska reprezentacija voljom ždrijeba uvrštena u skupinu B, koja se igra u poljskom Gdanjsku i nizozemskom Arnheimu, uz domaćina Poljsku, Tursku, Dominikansku Republiku, Južnu Koreju i Tajland. Za prolazak u drugi krug potrebno je biti među četiri najboljeplasirane reprezentacije u skupini.

"Naša su se potajna nadanja ispunila, vjerovali smo do posljednjeg trenutka da bi mogli biti uvršteni u ždrijeb za SP, jer se ta informacija pojavila prije nekoliko dana. Sretni smo i zadovoljni zbog toga, ponosni što ćemo ponovno nakon 2014. godine biti u društvu najboljih svjetskih odbojkaških reprezentacija," kazao je Frane Žanić, stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza, koji se upravo nalazi u Turskoj, u društvu novog izbornika Ferhata Akbasa.

gol expired Jedan od ovih šestero kandidata će postati vlasnik Chelseaja, milijuni su u igri divider

"Skupina je teška, tu je domaćin Poljska, Turska koja je među tri najbolje europske ekipe, Koreja kao četvrta sa posljednjih OI, pa uvijek jaki Tajland i Dominikanska Republika. Ali, vjerujem da i mi imamo svoje šanse, mislim da možemo ravnopravno igrati sa svakom od tih selekcija," dodao je.

Sličnog je mišljenja i izbornik Akbas koji je možda i neplanirano dobio još jedno veliko natjecanje ove godine, uz Zlatnu skupinu Europske lige, Mediteranske igre, Challenger kup i kvalifikacije za EP, koje će uslijediti neposredno pred SP.

gol expired Barcelona se provukla u Turskoj: Barišić s Rangersima izbacio Crvenu zvezdu divider

"Zadovoljan sam skupinom, na SP ionako nema slabih suparnica. Mogu svakako već sada obećati da ćemo dati sve od sebe kako bi se pokazali u što boljem svjetlu, i da ćemo biti tvrd orah svima. Nismo bez svojih šansi, i nastojat ćemo ih iskoristiti. To što je i Turska s nama u skupini kod mene ništa ne mijenja na stvari, Hrvatska je sada moja zemlja za koju se borim," naglasio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider