Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
utakmica za pamćenje

Barakude u finalu SP-a: Hrvatska slavila protiv Srbije nakon 7 godina!

Hrvatski vaterpolisti izborili su finale Svjetskog prvenstva nakon što su u uzbudljivoj utakmici slavili protiv Srbije s 12:11.

Hrvatska je u finalu Svjetskog prvenstva nakon što je slavila protiv Srbije 12:11! Barakude su u polufinalu bile bolje od tzv. Delfina nakon uzbudljive završnice u kojoj je odlučila jedna lopta.

Sukno i Joković zabili su po tri pogotka, Bušlje, Lončar i Vukičević po dva, a vratar Marko Bijač branio je čuda na golu (devet obrana)! Zaustavili smo sve srpske napadače osim Prlainovića koji je zabio šest pogodaka!

Lovili Srbe tri i pol četvrtine

Nakon dva teška poraza u finalima posljednjeg Svjetskog prvenstva u Kazanu prije dvije godine i Olimpijskih igara u Rio de Janeiru lani, Hrvatska je protiv aktualnih svjetskih, europskih prvaka te olimpijskih pobjednika odigrala sjajnu utakmicu, uspjela zadržati rezultatski priključak u prve tri četvrtine, a u posljednjoj i povesti, te zadržati to vodstvo.

U prvoj četvrtini dominirale su obrane, pa je prvih osam minuta završilo rezultatom 1:1, nakon što je Sukno zabio sa zvukom sirene. Nakon dva gola u prvoj četvrtini, u drugoj je palo osam golova, po četiri sa svake strane.

 

Istim rezultatom završila je i treća četvrtina u kojoj je Srbija također vodila cijelo vrijeme, a onda je sredinom posljednje dionice stiglo i prvo vodstvo! Vukičević, debitant na Svjetskom prvenstvu, je zabio za 11:10 i tu se moglo osjetiti da je Srbija slomljena. Mandić je nakon toga poravnao na 11:11, a onda je Joković svojim trećim pogotkom zabio gol za pobjedu!

Zanimljivo, Barakude su tri pogotka na utakmici zabili u posljednjim sekundama četvrtine. U prvoj je Sukno zabio s istekom vremena, u drugoj Bušlje zabio dvije sekunde prije kraja, a onda je Joković zabio sekundu prije isteka treće dionice.

Sedam godina "prokletstva"

Hrvatski vaterpolisti nisu pobijedili Srbiju sedam godina, od 2010. i Europskog prvenstva u Zagrebu, kada je Hrvatska s Ratkom Rudićem otišla do kraja. Od tada Barakude su protiv Srbije doživjele pet poraza i jednom odigrale neodlučeno.

Tko će slaviti u finalu Svjetskog prvenstva u Budimpešti?

Ukupno glasova:

Mađarska muška vaterpolska reprezentacija prva je bila izborila finale Svjetskog prvenstva u Budimpešti. Mađari su u polufinalu svladali Grke sa 7-5 (2-1, 3-3, 1-0, 1-1).

Po dva gola za Mađarsku postigli su Marton Vamos i Norbert Hosnyanszky sa po dva gola, dok je Konstantinos Genidounias bio strijelac tri pogotka za Grčku.

HRVATSKA - SRBIJA 12-11 (1-1, 4-4, 4-4, 3-2)

HRVATSKA: Bijač, Marcelić; Macan, Fatović, Lončar 2, Joković 3 (2), Buljubašić, Vukičević 2, Bušlje 2, Sukno 3, Krapić, Šetka, Garcia

SRBIJA: G. Pjetlović, B. Mitrović; Mandić 1, Rašović, Ranđelović 1, Ćuk, D. Pjetlović 2, Ubović, Aleksić, Jakšić, Filipović, Prlainović 6, S. Mitrović 1

IGRAČ VIŠE: Hrvatska 8-11, Srbija 7-11

PETERCI: Hrvatska 1-1, Srbija -

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider