Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Važna utakmica

Hrvatska protiv Belgije ide na pobjedu za produženje nade: "Trebamo gledati sebe"

Ove subote rukometaši Hrvatske i Belgije igraju susret drugog kruga Svjetskog prvenstva od 18 sati.

Nakon što su osvojili bod protiv Danske, rukometaši Hrvatske okreću se dvoboju protiv Belgije u sklopu drugog kola Svjetskog prvenstva.

Još uvijek Kauboji imaju šansu za plasman u četvrtfinale, ali protiv Belgije moraju ići na pobjedu. Bilo bi poželjno da to bude sa što većom gol-razlikom, jer bi to moglo odlučivati putnika u četvrtfinale.

Ako već ostanu bez četvrtfinala, Kauboji bi mogli osigurati plasman na kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024. kao deveta reprezentacija, ali, naravno, trebaju skupiti što veći broj bodova.

Ivan Martinović i Luka Cindrić Bod velik kao kuća: Hrvatska je protiv Danske napravila velik korak prema Olimpijskim igrama divider

Belgija je prvi put na svjetskom prvenstvu, odnosno bilo kojem velikom natjecanju. Na ovom prvenstvu najprije teško poražena od Danske 43:28.

Zatim je dobila Tunis 31:26, pa izgubila posljednji susret u prvom krugu od Bahreina 30:28 i s nula bodova prošla dalje. U drugom krugu je izgubila od Egipta 33:28 , i sad čeka Hrvatsku.

Belgijsku reprezentaciju vodi Yerrime Sylla, a glavni igrač je vratar Jef Lettens.Od ostalih igrača treba svakako izdvojiti Raphaela Kottersa, prvog strijelca reprezentacije trenutačno na svjetskom prvenstvu s 20 pogodaka, piše HRS.

Domagoj Duvnjak i Mathias Gidsel Prepotentna danska zvijezda riga vatru: "Duvnjak nije zaslužio da mu pružim ruku" divider

"Veseli ovakva izvedba momčadi, veseli biti izbornik ovakve jedne reprezentacije. Pohvale dečkima. Ostaje žal zbog prve utakmice protiv Egipta, ali idemo u ovom tonu prvenstvo privest kraju", rekao je Hrvoje Horvat pa se kratko osvrnuo na Belgiju:

"Belgija je izborila drugi uz kvalitetne izvedbe, radili su nam probleme, imaju izvrsnog golmana. Igraju pokretljivu, agresivnu 6-0 zonu", kazao je pa prokomentirao borbu za četvrtfinale:

"Nema previše smisla zbrajati i oduzimati, trebamo gledati sebe da naša izvedba bude prava", zaključio je.

"Odigrali smo momački, pravih 60 minuta, ali na kraju, nažalost, nismo uzeli pobjedu. Igramo sve bolje i bolje, dat ćemo sve od sebe protiv Belgije i idemo po pobjedu", kazao je Ivan Martinović.

Ivan Martinović najavio Belgiju (video: HRS)

Marin Jelinić najavio Belgiju (video: HRS)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider