Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
euro u rukometu

Hrvati progovorili o užasu u hotelu, turisti se šetaju bez maski i u ogrtačima, a rukometaši se testiraju svaki dan

Rukometaši su morali biti dva puta cijepljeni za nastup na Euru, ali i dalje se moraju svaki dan testirati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Krovna europska rukometna organizacija (EHF) silno želi da se koronavirus do kraja ne probije među reprezentacije na Europskom prvenstvu, ali postoje problemi.

Rukometaši i popratno osoblje testiraju se svaki dan pomoću antigenskih testova, a svaka tri dana na redu je PCR testiranje. No nije sve tako bajno.

Organizaciji u Mađarskoj, točnije u Szegedu, dogodio se pravi gaf. Naime, reprezentacije Hrvatske, Francuske i Srbije smještene su u istom hotelu u kojem se nalazi turisti, a problem upravo zadaju turisti koji hotelom šeću bez maski i u ogrtačima.

gol expired Šok za Hrvatsku pred Francuze: Novi pozitivan test totalno je poremetio planove divider

Sve su u javnost pustili francuski rukometaši, koji su se pobunili na organizaciju, nikome nije jasno kako je moguće da se pomiješaju turisti s rukometašima koji igraju na Euru. Po dolasku se zarazio i Marko Mamić.

Problem slabe organizacije komentirao je i hrvatski izbornik Hrvoje Horvat.

''Prvih dana ima problema, imali smo čekanja na PCR testove, jedini problem predstavljaju ostali gosti koji nemaju veze s prvenstvom zajedno s nama u hotelu. Nemoguće se izolirati, hotel je ogroman i ima drugih gostiju. Tražili smo da odemo na neki drugi kat da se izoliramo od ostalih, mjere nisu najstrože'', rekao je Horvat.

Kritike dolaze i iz srpskog tabora

''Kaotična organizacija prvenstva! Ljudi se šetaju okolo bez maski, u istom koridoru s reprezentacijama, nema testova za sve momčadi, pa odlaganje testova (još uvijek se čeka na testiranje iako je zakazano za 8:45)… I što je rezultat toga? Neki igrači su se, naravno, zarazili zbog toga! Kako mi da igramo?'', pita se Toni Gerona, izbornik Srbije.

gol expired Ovo je sastav Hrvatske za Francusku! Na Karabatića ide debitant koji mora ''glumiti'' Duvnjaka i Cindrića divider

Problema s koronavirusom, čak i ogromnih, imale su Srbija i Francuska. Srbi su u jednom trenutku ostali bez devetorice, ali oni se polako vraćaju.

Rukometaši su morali biti dva puta cijepljeni za nastup na Euru, ali i dalje se moraju svaki dan testirati.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider