Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ŠTETA

Šok za Hrvatsku pred Francuze: Novi pozitivan test totalno je poremetio planove

Marko Mamić propušta Francuze zbog koronavirusa, a vjerojatno i Srbiju te Ukrajinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska i Francuska sutra u 20:30 otvaraju Europsko rukometno prvenstvo, a dan prije utakmice hrvatsku reprezentaciju zadesio je novi pozitivan test na koronavirus. Na testiranje je bio pozitivan Marko Mamić.

gol expired Ovo je sastav Hrvatske za Francusku! Na Karabatića ide debitant koji mora ''glumiti'' Duvnjaka i Cindrića divider

Lijevi bek reprezentacije sada mora provesti u karanteni pet dana, pa ako dobije negativan test, može se priključiti reprezentaciji na Euru.

Tko će umjesto njega?

Pitali smo izbornika Hrvoja Horvata otvara li se sada mjesto za poziv Stipe Mandalinića ili Ivana Sliškovića, nekako se oni nameću kao najbolje opcije jer je Halil Jaganjac ostao jedini lijevi vanjski za Francuze.

''Ne bih sada konkretno o imenima, to ćemo sigurno mi ostaviti prvo da napravimo sve radnje za koje mislimo da su potrebne, imamo tu nekih igrača na raspolaganju, ali o tome ćemo još kasnije odlučivati'', rekao je Hrvoje Horvat.

Za Mamića je poznato da je odličan u obrani, ali isto tako može puno pomoći u napadu, gdje bi odmarao Halila Jaganjca, koji će sada još više morati igrati. Postoji mogućnost da izbornik već danas nekoga priključi reprezentaciji, ali o tome će sigurno HRS na vrijeme obavijestiti javnost.

Treći pozitivan test

Mamić je treći u nizu koji se zarazio prije Eura u hrvatskoj reprezentaciji. Prije njega pozitivne testove su dobili Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić. Duvnjak je danas negativan, ali na terapijama (leđa) je u Osijeku i vjerojatno propušta Francusku.

S druge strane, Luka Cindrić i dalje čeka negativni PCR test pa bi odmah došao u Mađarsku i pomogao reprezentaciji.

Kreće Europsko rukometno prvenstvo

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider