Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
jedva čekamo

Ovo je sastav Hrvatske za Francusku! Na Karabatića ide debitant koji mora ''glumiti'' Duvnjaka i Cindrića

Sutra od 20:30 rukometni svijet staje i svi će gledati prema mađarskom Szegedu susret Hrvatske i Francuske.

Sutra kreće Europsko prvenstvo u rukometu, a na dan otvaranja igra i Hrvatska protiv Francuske. Ta utakmica počinje u 20:30.

Izbornik Hrvoje Horvat u Mađarsku je poveo 17 igrača koji su većinom bez iskustva igranja na velikim natjecanjima. Najiskusniji na listi je Ivan Čupić koji ima 35 godina, a postao je privremeni kapetan reprezentacije jer je Domagoj Duvnjak u Osijeku na terepijama zbog leđa, a i prebolio je koronavirus. U autobusu za Szeged nije bilo ni Luke Cindrića koji je i dalje pozitivan i čeka se negativan PCR test.

gol expired Filip Hrgović javno prozvao slavnog Francuza: Sada se čeka samo da on prihvati ponudu divider

Nakon što dobije dva negativna testa u 24 sata Cindrić može doći na prvenstvo, ali gotovo sigurno Hrvatska protiv Francuske igre bez najboljih igrača, Cindrića i Duvnjaka.

Tko će ih zamijeniti?

Hrvatska će protiv Francuske u napadačkom dijelu početi s Mandićem na lijevom krilu, Šipić kreće na pivotu, lijevi vanjski će biti Jaganjac, srednji Gadža, a desni vanjski Martinović, na desnom krilu će zaigrati Čupić. Na golu je jedina mala dvojba, ali prednost bi trebao dobiti Pešić ispred Šunjića.

Ulogu organizatora svih napada u nedostatku Duvnjaka i Cindrića mora igrati Ante Gadža. Ovaj 29-godišnji igrač Vardara rodom iz Ivanić Grada transfer u Makedoniju napravio je zahvaljujući igrama za PPD Zagreb. Još nikada nije igrao na velikom natjecanju, iako ima 29 godina, a debitirati će odmah u utakmici karijere gdje će biti glavni organizator hrvatske igre. Izbornik Horvat tu ima i 22-godišnjeg Tina Lučina, ali nije za očekivati da će Lučin dobiti značajnu minutažu jer je Gadža ipak puno iskusniji, ali i jako dobro igra u Ligi prvaka.

gol expired Đoković šokirao: Priznao je da je zaražen davao intervju, a družio se i s djecom divider

Gadža bi na prvenstvu trebao biti tek treći srednji vanjski iza Duvnjaka i Cindrića, no trenutno je prvi izbor Hrvoja Horvata koji ga mora gurnuti u vatru protiv Nikole Karabatića i društva.

Mlada Hrvatska, ali...

Iako Hrvatska u najveći rukometni derbi svih vremena ulazi jako pomlađena to ne znači da neće imati priliku za iznenađenje.

Opće je poznato da Francuzi nikada ne igraju dobro prvu utakmicu otvaranja pa to treba i iskoristiti, a ključni će biti šutevi s vanjskih pozicija gdje hrvatski rukomet ima jake adute u Martinoviću i Jaganjcu, a tu si Mamić i Šime Ivić koji uvijek mogu odigrati utakmicu za pamćenje.

Sutra od 20:30 rukometni svijet staje i svi će gledati prema mađarskom Szegedu susret Hrvatske i Francuske.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider