Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
veliki upitnik

Hoće li se održati rukometno SP? Zvijezde su oštro protiv, oglasio se i hrvatski kapetan Duvnjak

Organizatori Svjetskog rukometnog prvenstva malo-pomalo dobivaju neugodne signale iz Europe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bliži se još jedan siječanj, a to znači rukometna groznica u onim dijelovima svijeta u kojima je taj sport popularan. Hrvatska je jedna od onih zemalja koju zbog uspjeha reprezentacije uhvati prava zimska rukometna groznica, no hoće li tako biti i ove godine?

Razlog nije slaba forma, već sve više upitnika u vezi sa Svjetskim rukometnim prvenstvom 2021. koje se od 13. do 31. siječnja održava u Egiptu. Pogađate, pitanja se vežu za organizaciju takvog natjecanja usred pandemije koronavirusa koja se čini jača nego ikad te se samo možemo nadati nekom drastičnijem padanju brojki do siječnja.

Znamo kome se digla kosa na glavi

U Njemačkoj se već vode ozbiljni razgovori o toj temi, a tamošnji je rukometni savez zatražio od krovne svjetske organizacije IHF-a neke odgovore. Nijemce zanima kakve bi sankcije njihovi klubovi morali podnijeti ako neki ne odluče pustiti svoje igrače na SP u Egipat te hoće li njih netko obeštetiti ako se zbog velikog broja zaraženih Bundesliga ne bude mogla nastaviti.

Već se sad odgađaju neke utakmice, pa se u Bundesligi pitaju što će biti tek nakon Svjetskog prvenstva u Egiptu. Zbog svega toga diže se kosa na glavi ''doživotnom'' predsjedniku IHF-a, Egipćaninu Hassanu Moustafi, koji već 20 godina sjedi u istoj fotelji prvog čovjeka svjetskog rukometa.

Nijemci izvukli Duvnjakovu izjavu

Njemački mediji prenose kako je sve više rukometaša diglo svoj glas protiv odigravanja SP-a, a jedan je od njih i hrvatski kapetan Domagoj Duvnjak.

''Mislim da je to preopasno'', prenose Duletovu izjavu iz podcasta ''Kreis Ab'', u kojem je gostovao zajedno sa zvijezdom Islanda i Barcelone Aronom Palmarssonom, koji je pak bio još rezolutniji:

''Otkažite to. Ne mogu razumjeti to da moramo otići tamo i igrati u ovoj situaciji'', poručio je legendarni Islanđanin.

S time se slaže i njemački reprezentativac Steffen Weinhold.

''Po pitanju zdravlja vrlo je upitno treba li održati ovakav turnir koji nije u skladu s trenutačnim mjerama naše vlade te krizom u cijelom svijetu'', rekao je Nijemac te dodao kako je zbog svega ugrožena ova sezona Bundeslige.

Nijemci su očito protiv SP-a i vidjet ćemo hoće li uspjeti na svoju stranu dobiti i ostatak Europe. Hrvatska reprezentacija nalazi se u skupini C, gdje su nam protivnici Katar, Japan i Angola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider