Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
17-godišnja skijašica

Eva Goluža nosit će hrvatsku zastavu na otvaranju Paraolimpijskih igara

Odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog paraolimpijskog odbora, 9. ožujka na Olimpijskom stadionu u Pjongčangu na otvaranju 12. Zimskih paraolimpijskih igara hrvatski stijeg nosit će 17-godišnja najmlađa slabovidna alpska skijašica Eva Goluža.

Eva Goluža

Eva Goluža odlična je učenica trećeg razreda zagrebačke Opće gimnazije Benedikta Kotruljevića.

''Odluka Hrvatskog paraolimpijskog odbora da sam izabrana kao stjegonoša na 12. Zimskim paraolimpijskim igrama o Pjongčangu uistinu me iznenadila i iznimno razveselila. Od srca zahvaljujem Izvršnom odboru HPO-a što mi je tom odlukom ukazao tu veliku čast nošenja hrvatskog stijega i predvođenja naše ekipe na ceremoniji svečanog otvaranja Igara. Već i činjenica da sam dio hrvatskog tima na Paraolimpijskim igrama za mene predstavljala ostvarenje jednog od mojih sportskih snova, a nošenje hrvatskog stijega toliko je emotivan trenutak ispunjen nacionalnim ponosom koji teško mogu usporediti s nekim drugim i sigurna sam da će ostati upamćen kao jedan od najdojmljivijih u mom životu'', poručila je Eva i dodala:

''Svakim danom svoj život nastojim prožimati paraolimpijskim vrijednostima jer u njih uistinu vjerujem. Poštovanje, izvrsnost, prijateljstvo, odrješitost, hrabrost i jednakost odlike su koje posebno mi sportaši trebamo njegovati i primjenjivati kako bismo bili primjer, inspiracija i motivacija drugima. Još jednom iskrena zahvala svima na ukazanoj časti i povjerenju uz obećanje da će hrvatski stijeg biti ponosno nošen čvrstom ženskom rukom!''

U Pjongčangu će hrvatska paraolimpijska reprezentacija nastupiti s rekordnih sedam skijašica i skijaša koji će nastupiti u alpskom i nordijskom skijanju te u snowboardu. Uz Evu Golužu nastupit će alpinci Dino Sokolović, Damir Mizdrak i Lovro Dokić. Prvi put Hrvatska ima predstavnike u nordijskom skijanju Josipa Zimu i Antuna Bošnjakovića te u snowboardu Brunu Bošnjaka.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati