Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Uh, bit će ovo pakleno

Jako težak ždrijeb za Kauboje: Na Europskom prvenstvu u skupini sa Srbijom i Francuskom!

U Budimpešti je održan ždrijeb Europskog rukometnog prvenstva rukometaša koje će se u siječnju 2022. igrati u Mađarskoj i Slovačkoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija će na Europskom prvenstvu 2022. igrati u skupini C sa Srbijom, Francuskom i Ukrajinom!

Odlučeno je to na današnjem ždrijebu koji se održao u Budimpešti, gradu u kojem će se odigrati i oba polufinala, utakmica za treće mjesto te finale (domaćini Eura su Mađarska i Slovačka).

Kauboji će igrati u skupini u Szegedu.

Uoči ždrijeba naša reprezentacija je imala status nositelja što znači da izabranici Hrvoja Horvata nisu mogli biti smješteni u istu skupini sa Španjolskom, Slovenijom, Njemačkom, Portugalom i Norveškom.

Prijetila je opasnost da izvučemo iz drugog pota Dansku ili iz trećeg pota Francusku i baš to se i dogodilo.

"Jedna jako zanimljiva grupa je pred nama. Kao i uvijek, ono što ponavljamo je da se nadamo da ćemo biti zdravi i spremni. Vidjeli smo već puno puta dosad na Europskom prvenstvu nema slabog protivnika tako da će svaka utakmica biti zanimljiva i teška. Naravno, mi moramo misliti samo na nas, moramo se dobro pripremati i ne smijemo biti opušteni u niti jednom trenutku. Kao i uvijek, ić ćemo iz utakmice u utakmicu i dat ćemo sve od sebe", poručio je kapetan Domagoj Duvnjak.

Format natjecanja je isti kao i na prošlom Euru: iz svake od šest skupina dvije najbolje reprezentacije plasirat će se u drugi krug i usput prenijeti bodove osvojene u međusobnom susretu. U tom drugom krugu će se formirati dvije nove skupine s po šest reprezentacija i onda će dvije najbolje iz tog drugog kruga otići u polufinale.

U prijevodu, našoj reprezentaciji će na putu do polufinala i borbe za medalje stajati, osim Srba i Francuza, i one selekcije koje prođu iz skupina A i B.

Europsko rukometno prvenstvo 2022.:

Skupina A: Slovenija, Danska, Sjeverna Makedonija, Crna Gora

Skupina B: Portugal, Mađarska, Island, Nizozemska

Skupina C: HRVATSKA, Srbija, Francuska, Ukrajina

Skupina D: Njemačka, Austrija, Bjelorusija, Poljska

Skupina E: Španjolska, Švedska, Češka, Bosna i Hercegovina

Skupina F: Norveška, Rusija, Slovačka, Litva

Please welcome the Men's #ehfeuro2022 Final groups! 🔥 Which group is the toughest in your opinion? 💬 #watchgamesseemore

Posted by EHF EURO on Thursday, 6 May 2021

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider