Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sjajna gesta

Emotivnim kalendarom vaterpolisti Mladosti odali počast legendama kluba

Trener Mladosti Zoran Bajić predvodi aktualnu ekipu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tradicionalni novogodišnji kalendar vaterpolista Mladosti ove je godine posebno emotivan. Uz aktualnu momčad zvijezde novog kalendara su proslavljene legende kluba za koje je ovo snimanje bilo svojevrsni povratak u dane najveće slave. Generacije Zagrepčana s radošću će ponovno vidjeti osmjehe na licima svojih sportskih junaka.

Samo snimanje je zbog pandemije koronavirusa, koji nije poštedio niti Mladost, trajalo gotovo mjesec dana. Već uhodani tim koji čine fotograf Filip Popović, stilistica Ivana Karapandža, make-up artistica Mirta Pejić te frizer Ivica Palinić ništa nije prepuštao slučaju. Snimalo se na nekoliko lokacija, a sam je izgled kalendara grafički dizajner Pero Vojković osmislio u futurističkom stilu. Video je snimila Suzana Arslani.

gol expired Kandidati za novog trenera i sportskog direktora Hajduka: Bivši Vatreni vraća se na Poljud!? divider

Susret Ronalda Lopatnyja, Ive Trumbića, Karla Stipanića, Ozrena Bonačića i Ratka Štritofa odavao je dojam kao da vrijeme stoji te kao da su upravo sada izašli iz bazena. Mlađe legende Tomislav Paškvalin, Perica Bukić, Dubravko Šimenc, Milorad Damjanić i Frano Vićan aktualnoj generaciji Žabaca udijelili su zlatne savjete. Zanimljivost ovog kalendara je što je na njemu i Vjekoslav Kobešćak, aktualni trener najvećeg rivala, dubrovačkog Juga, koji je Žabac bio pune 24 godine.

“Za klub Mladost veže me pregršt uspomena. Trenirali smo ovdje na Mladosti, na otvorenome, obično od petog do sedmog mjeseca po tri puta dnevno. Voda je bila ili pretopla ili prehladna, ali smo uživali jer smo igrali jedan za drugoga. U posebnom sjećanju ostat će mi osvojeni prvi Kup Europe koji smo osvojili u Bukureštu. Netom prije toga igrali smo na domaćem terenu i bio sam povrijeđen dvije minute pred kraj utakmice. Ozlijedio sam uho, bubnjić mi je eksplodirao jer me dočekao Novak s koljenom. Operacija je trajala tri sata jer su spašavali moj bubnjić. Potpisao sam da sljedeću subotu mogu putovati u Bukurešt kako bih mogao igrati Kup Europe. Tada sam imao specijalni zavoj na uhu kako ne bi ulazila voda. U Zagreb smo se vraćali vlakom. Na stanici nas je dočekalo više od trideset tisuća ljudi kako bi nam čestitali!” – otkrio je Ivo Trumbić.

gol expired Sudac u Srbiji svirao kraj nakon tek pet sekundi: Razlog je jasan, a tri boda dobio bivši klub zvijezde Uniteda divider

Trener Mladosti Zoran Bajić predvodi aktualnu ekipu. Klupskim legendama pridružili su se kapetan Ivan Marcelić, reprezentativci Lovre Miloš, Luka Bukić, Josip Vrlić i Andro Bušlje, internacionalci Cosmin Radu i Konstantin Kharkov, pojačanja od prošlog ljeta Ante Visković i Mislav Vrlić te mlade snage Jerko Jurlina, Franko Lazić, Luka Bajić, Marin Dašić, Matias Biljaka i Tomislav Stipo Samardžić.

“Mladost je klub s velikom poviješću i svaki puta kada igraš za Mladost nosiš svojevrsno breme. Stoga moraš biti na svom vrhuncu da bi mogao konkurirati ostalim klubovima i donijeti koji trofej u svoj klub. Ono što smo mi napravili posljednjih godina je da smo se vratili i postali zaista konkurentni. Velika mi je čast i sretan sam što sam dio ove ekipe.” – izjavio je Lovre Miloš.

gol expired Šok u Dinamu: Zoran Mamić pozitivan na koronavirus i propušta europsku utakmicu! divider

Novi kalendar edukativnog je sadržaja i futurističkog izgleda. Podsjetnik je na najveće uspjehe najtrofejnijeg hrvatskog vaterpolskog kluba. Novim generacijama prilika je ovo vidjeti pravi sjaj sporta po kojem je Hrvatska svjetski poznata.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider