Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Predsjednik važe i razmišlja

Kandidati za novog trenera i sportskog direktora Hajduka: Bivši Vatreni vraća se na Poljud!?

Tko bi mogao biti novi trener Hajduka? Pitanje na koje u ovom trenutku nitko nema precizan odgovor, ali neka imena su procurila...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hariju Vukasu dani su odbrojeni na klupi Hajduka, možda i sati. Nakon što je glavni savjetnik Mario Stanić morao otići s Poljuda, svima je jasno da ni sportski direktor Ivan Kepčija, a ni trener Vukas neće dugo. To je gotovo priča, čeka se samo konačna objava.

Tko bi mogao biti novi trener Hajduka? Pitanje na koje u ovom trenutku nitko nema precizan odgovor. Vjerojatno to ne zna ni predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić. Nije tajna da mu je najveća želja Matjaž Kek, ali nije baš realno da Kek napusti klupu slovenske reprezentacije.

Uostalom, već se oglasio i dao do znanja da u ovom trenutku jedino razmišlja o izborničkom poslu. Možda se Kek predomisli, ne treba odbaciti tu mogućnost, ali jako teško će se to dogoditi.

Mate Bilić umjesto Stanića

Stoga je realnije razmišljati o drugim kandidatima. Kao i uvijek u ovakvim situacijama, u nogometnim kuloarima vrte se neka imena. Naše informacije govore da ozbiljno kotiraju Zoran Zekić, Goran Tomić i Krunoslav Rendulić, dok je Mate Bilić glavna opcija za mjesto savjetnika ili sportskog direktora. Spominje se i mogući povratak Damira Burića, ali to nakon svega što se događalo ne izgleda baš realno, iako ni tu mogućnost ne treba odbaciti. U Hajduku je sve moguće.

Koji vam je najbolji kandidat za novog trenera Hajduka?

Ukupno glasova:

Iako se proširila glasina da je Zekić danas u Splitu, naše informacije govore da je ipak u Zagrebu. Da se nešto događa na relaciji Zekić – Poljud, sumnju je probudio iznenadni Zekićev odlazak iz moldavskog Šerifa. Unatoč tomu što je sa Šerifom čvrsto držao prvo mjesto u moldavskom prvenstvu, štoviše zabilježio je rekordni postotak pobjeda, Zekić je otišao na vlastiti zahtjev.

Reklo bi se da je ničim izazvan napustio jako dobro plaćen posao. U Hrvatskoj takvu plaću ili barem približnu može imati samo u četiri najveća kluba Dinamu, Hajduku, Osijeku i Rijeci.

Zekić napustio Šerif

Iako Zekić tvrdi da se jednostavno zasitio i zaželio obitelji te da nema nikakvih ponuda u Hrvatskoj, doista izgleda čudno da je napustio Šerif, gdje mu nije nedostajalo ni ptičjeg mlijeka. U Tiraspolu su uvjeti za rad fantastični, to nema nijedan hrvatski klub. Zekić se tamo odavno adaptirao, baš udomaćio, ovo mu je bio drugi mandat, u odličnim je odnosima s gazdama kluba, a ipak je iznenada odlučio otići.

To je samo jedan od razloga zašto se Zekić dovodi u vezu sa splitskim klubom. Hajduk nema preveliki izbor, na tržištu nema previše zvučnih imena koji bi se prihvatili posla u turbulentnoj stvarnosti splitskog kluba. U ovom trenutku veliki je rizik sjesti na klupu Hajduka, a uz to Bijeli nemaju dovoljno financijskih sredstava da preuzeti rizik pokriju novcem.

Kad se podvuče crta, bivši trener Osijeka ima ponajveći trenerski renome među trenerima koje bi Hajduk realno mogao odmah dovesti. Zekić je slobodan kao ptica, nema nikakvih obveza i mogao bi odmah sjesti na klupu.

Dobar posao u Osijeku

U danim okolnostima odradio je dobar posao u Osijeku. Bilo bi i bolje da mu u ključnim trenucima nisu prodavali najbolje igrače. Bilo je to prijelazna faza razvoja slavonskog kluba nakon ulaska novih vlasnika, a Zekićev je zadatak bio stabilizirati momčad i osigurati klubu daljnji rast. Može se reći da je glavni cilj ostvario.

Njegov opus najviše se pamti po trijumfu protiv PSV-a, malo je nedostajalo da se plasira u Europsku ligu. U svakom slučaju, Osijek dugo nije igrao tako dobro u Europi. Zekić je u međuvremenu stekao potrebno iskustvo, sada je sigurno bolji trener nego dok je vodio Osijek, u kojem je afirmirao popriličan broj mladih nogometaša, što je vrlo bitna stavka u kandidaturi za novog trenera Hajduka.

gol expired Šok u Dinamu: Zoran Mamić pozitivan na koronavirus i propušta europsku utakmicu! divider

Srčan je i temperamentan, ne boji su uči u konflikt, takav je bio i kao igrač, hrabar i odriješit. Pokazivao je te vrline i na Poljudu, nije se bojao huka Torcide. Najžešći navijači Hajduka vjerojatno to cijene, neće mu zamjeriti neke disonantne tonove. Zapravo, bit će mu to samo plus, jer Hajduk treba lava, a ne janje na klupi.

Tomić ima ugovor s Lokomotivom

Goran Tomić napravio je odličan posao s Lokomotivom prošle sezone. Lokosi su bili u finalu Kupa i osvojili su drugo mjesto u prvenstvu. Tomićeva Lokomotiva imala je rezultat, ali i igru.

Pod Tomićevim vodstvom razvio se cijeli niz mladih igrača, a to je upravo ono što ga čini poželjnim kandidatom u očima novog predsjednika. Jakobušić je najavio da se Hajduk okreće sebi i svojem omladinskom pogonu, a za takvu politiku potreban mu je i trener koji je dokazan u radu s mladim igračima. Problem je što Tomić ima ugovor s Lokomotivom i pitanje je kako bi reagirao glavni čovjek kluba Božidar Šikić.

Rendulić nokautirao Hajduk na Poljudu

Krunoslav Rendulić privlači pažnju sa sve boljim rezultatima na klupi Šibenika, povratnika u elitni rang hrvatskog nogometa. Odjeknuo je nedavni trijumf Šibenika na Poljudu. Na Šubićevcu je stradala i europska Rijeka. To su pobjede koje su Rendulića lansirale u najuži krug relativno mladih i potentnih hrvatskih stručnjaka. Rendulić je i bivši igrač Hajduka, što mu je sigurno veliki plus. Nije rijetkost da klubovi angažiraju baš trenera koji ih je porazio.

Bivši Vatreni vraća se na Poljud

Mate Bilić bivša je igračka zvijezda Hajduka, pa nimalo ne čudi što se spominje u kombinacijama za jednu od glavnih funkcija u splitskom klubu. Bilić je trenutačno pomoćnik izborniku U-19 reprezentacije Hrvatske Josipu Šimuniću. Vjerojatno mu ne bi bio problem raskinuti ugovor s HNS-om ako doista dođe poziv s Poljuda.

Sve je ovo još u sferi spekulacija, predsjednik Hajduka očito još važe, razmišlja i kalkulira, tako da ništa nije sigurno, ali jasno je da nema puno vremena, morat će odlučiti u relativno kratkom roku. Bijeli su u velikoj krizi, agonija bi se mogla produbiti ako bude previše oklijevao, a opet ne smije ni brzati jer nema pravo na pogrešku. Nije mu lako, situacija je teška, no dobro je znao što ga čeka kada je odlučio zasjesti u najvreliju fotelju hrvatskog nogometa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider