Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Uzor joj je Ivano Balić

Njezine suze dirnule su Hrvatsku, a Dnevnik Nove TV joj je posjetio obitelj: "Ponosni smo na Doru"

Polufinalni poraz od Francuske posebno je pogodio Doru Krsnik, čije su suze dirnule mnoge. Dan nakon posjetili smo njezinu obitelj u Velikoj Gorici, ali i razgovarali s bivšim suigračicama. Ovo je priča o jednoj od najvažnijih igračica sjajne hrvatske reprezentacije.

Jedna od naših najboljih igračica Dora Krsnik slomila se nakon poraza od Francuskinja u polufinalu Europskog prvenstva.. No, iz doma u Velikoj Gorici stižu najljepše riječi utjehe...

"Dora, glavu gore, mi smo jako ponosni na tebe i ostale cure", poručila je njena mama.

Ovdje se s uzbuđenjem prati Euro, a tu je i soba prepuna Dorinih rukometnih uspomena i postignuća...

"Čak i autogram od Balića, to je bilo u Ateni na Olimpijskim igrama, išli smo gledati gdje je Hrvatska bila prva. I mislim da je to vrhunac - uvijek joj je Balić bio uzor."

Tako je nekako sve i krenulo...

"Dečke je vidjela naše, da, da, i dočeke te na aerodromima, i onda je ona rekla: 'joj mama, ja bi ti bila jako super u rukometu, daj me odvedi..."

Od Gorice do francuske lige

Odveli su je, a Dora je preko matične Gorice došla do Lokomotive. Bila je potom u Zelini, pa igrala za Podravku, slovenski Krim, a već drugu sezonu je u francuskom Plan-de-Cuquesu. Karijera prepuna žrtve, uz koju je završila i fakultet... Ovih dana u Danskoj, puno toga, zasluženo se vratilo.

"Njima je to stvarno, ono, san života, ne... To je sad ostvarenje. Mislim da je onda valjda za to doživjela, da doživi tako nešto... Hoće li još ikada, ne znamo..."

gol expired Rukometašice uoči bitke za broncu: "Nadamo se da ćemo sutra ostvariti snove" divider

Sigurni smo da hoće, jer Dora je prava fajterica, zapravo ogledni primjer karaktera kojeg imaju naše Kraljice šoka. Iza nje su osobno i neki teški trenuci, o kojima nam priča prijateljica i bivša suigračica Ivana Dežić, i sama trenutačno na rehabilitaciji u Daruvaru, umjesto u Danskoj...

"Imala je i tešku ozljedu gležnja, gdje je bilo ono, već i pitanje kako će ta operacija proći, i karijera i sve. Na kraju je ona stvarno izgurala sve junački i odradila", prepričava Ivana Dežić koja otkriva i kako Dora voli kartati belu, ali i da obožava nogomet što smo i sami primijetili u njenom domu.

"Barcelona, Messi, to je, ako dođemo do Messija, ona može umrijeti valjda, mirna... Da, obožava Barcelonu, stvarno je veliki fan, sve utakmice se prate, nije ona sad da rezultat samo pogleda, to se obavezno gleda ako se može."

"Van terena je totalna suprotnost"

Još jedna prijateljica i bivša suigračica, Selena Milošević, potvrđuje kako je Dora divlja samo na terenu...

"Dora na terenu puno batina daje, je i da dobiva, ali je fajter, to je istina. A van terena je totalna suprotnost, više je onako flegma osoba, ali teško ju je iznervivarati."

Slaže se i brat Juraj, premda je u djetinjstvu bilo svega...

"Biti jedini brat, uz tri sestre, nije lako. Ja po svom, one tri po svom, konflikta je bilo naravno, možda ju je to i očvrsnulo... Ali jako voli pomoći. Što može napraviti za nekoga, bude", rekao je brat Juraj.

Pa će i on njoj za kraj poslati poruku...

"Dora, sretno i samo naprijed, mi smo uz tebe!"

Neka ove nedjelje budu suze radosnice, povodom osvajanja bronce!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider