Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
idemo, damire!

Damir Martin izborio finale u samcu: Nadamo se još jednoj medalji

Hrvatski veslač Damir Martin ušao je u finale Olimpijskih igara u disciplini samac.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Srebrni u samcu iz Rio de Janeira 2016. godine, hrvatski veslač Damir Martin plasirao se u finale Olimpijskih igara u Tokiju.

Martin je u svojoj polufinalnoj skupini zauzeo drugo mjesto iza odličnog Norvežanina Kjetila Borcha, a ispred Litvanca Mindaugasa Grškonisa.

Već nakon 200-tinjak metara Martin je zasjeo na drugo mjesto, na prvom prolazu bio 94 stotinke iza Borcha, na polovici utrke njegov je zaostatak iznosio 97 stotinki, 500 metara prije cilja 1.28 sekundi, da bi mu na kraju Borch ipak stvorio 2.35 sekundi razlike. No, plasman među šest najboljih ustvari niti u jednom trenutku nije dolazio u pitanje.

gol expired Zlatni Sinkovići ispisali povijest: ''Trener nam je rekao da ako ne želimo kiseli doći kući ženama…'' divider

Martinu, Borchu i Griškonisu u A finalu, koji je na programu u petak u 2.45 sati po hrvatskom vremenu, pridružili su se Grk Stefanos Ntoukousis, koji je ostvario najbolje vrijeme u polufinalima, Danac Sverri Nielsen i Rus Aleksandar Vjazovkin, dok je veliki favorit Nijemac Oliver Zeidler ostao bez finala jer je u cilj ušao kao četvrti.

Ovim uspjehom Martin je upotpunio odličan dan za hrvatsko veslanje u Tokiju, ranije u četvrtak su braća Valent i Martin Sinković osvojili naslov olimpijskih pobjednika u dvojcu.

Treća je to olimpijska medalja za braću Sinković i to u trećoj različitojh disciplini, 2012. su u Londonu osvojili srebro u četvercu na pariće, a tada je s njima u čamcu bio i Martin, a 2016. u Londonu zlato u dvojcu na pariće.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider