Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
perspektivna hana

Budućnost je sada: Pogledajte kako talentirana stolnotenisačica trenira s robotom

Od reketa se ni u ovo vrijeme ne odvaja Hana Arapović, jedna od najtalentiranijih europskih stolnotenisačica. Dnevno u garaži obiteljske kuće udari i pet tisuća loptica, a najčešći protivnik joj je - robot.

Iza vrata jedne sasvim obične garaže svakodnevno trenira talentirana stolnotenisačica. Hana Arapović na najbolji je mogući način iskoristila izolaciju, a dnevno ispuca nevjerojatnih pet tisuća loptica. S druge strane stola, protivnik 15-godišnjoj Zagrepčanki je robot.

''Nikad nisam mislila da ćemo mi imati robota u garaži. Dobro mi je. Imam svoj mir i mogu se više koncentrirati na tehniku.''

Sve promatra i inicijator ove ideje, Hanin otac Darko koji je ispraznio garažu i nadarenoj kćeri omogućio neobičan trening.

''Je li robot bolji? Pa sumnjam..."

''Ja sam čuo da je i Bill Gates krenuo iz garaže pa pogledajte dokle je dogurao'', kroz šalu će glava obitelji, inače i izbornik mladih hrvatskih selekcija.

''Ovo je krenulo kao improvizacija da se očisti garaža. Imao sam ovaj pod, stol...''

gol expired Nastavak nogometa ipak upitan? UEFA i FIFA imaju oprečne stavove, Angela Merkel odgodila Bundesligu divider

A onda je stolnoteniski klub Mladost obitelji Arapović posudio robota pa su Darko, Hana, ali i starija sestra Darija usred pandemije u garaži odradili četrdesetak treninga.

''Je li robot bolji od vas? Pa sumnjam, ne zna vratiti servis'', kaže tata Darko.

Nije zanemarena ni kondicija pa je Hana trenirala tri puta tjedno, u prirodi i online.

Željno iščekuju povratak u dvoranu

''Uspjeli smo odraditi dosta zanimljiv i veliki broj treninga i na kraju se to pokazalo vrlo uspješnim'', rekao je trener Kristijan Blažević.

gol expired Lista koja će podići prašinu: Mourinho će poludjeti, jedan Hrvat među velikanima divider

No Hana, jedna od najboljih Europljanki u svom uzrastu silno se zaželjela dvorane i grupnih treninga. Ali morat će još pričekati jer sportašica je treće kategorije, a zasad u dvorane smiju samo elitni sportaši prve i druge kategorije.

''Željno očekujemo povratak u sportske dvorane da bi mogli trenirati u grupi jer i Hana meni, a pomalo vjerojatno i ja Hani smo već dosadili.''

Hani, učenici prvog razreda Sportske gimnazije definitivno nije dosadio stolni tenis.

''Negdje oko devetog mjeseca će nam biti Europsko za mlađe kategorije, a onda poslije toga i Svjetsko'', nada se Hana koja je lani momčad Europe predvodila do kadetskog zlata u Poljskoj. Sada čeka nove turnire, a formu brusi u svoja četiri zida. U garaži.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider