Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hoće li drugi slijediti francuze?

Nastavak nogometa ipak upitan? UEFA i FIFA imaju oprečne stavove, Angela Merkel odgodila Bundesligu

Još nije poznato hoće li se i kada vratiti nogometna natjecanja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Neizvjesnost, ali i oprečni stavovi vladaju u nogometnom svijetu. Francuzi su definitivno završili sezonu, ostatak najelitnijih liga nada se nastavku. No, sve je više skepse po tom pitanju.

Taman kada se činilo da su se nogometaši vratili na svoje prirodne pozicije i da se lopta počela kotrljati u smjeru potpunog povratka, nogomet je opet u neizvjesnim vodama.

"Rađe bih volio vidjeti scenarij u kojem se nogometne sezone neće dovršiti, nego da ne započnemo novu sezonu. I mislim da upravo u toj neizvjesnosti leži najveći problem, najveća neizvjesnost", rekao je Lars-Christer Olsson, predsjednik Udruženja europskih liga.

"Jasno je da su šanse za nastavak sezone u Serie A vrlo male"

Švicarci su među prvim prekinuli prvenstvo, a sada je država dala zeleno svjetlo za nastavak prvenstva u lipnju. Francuzi su pak svoje prvenstvo trajno otkazali i zbog toga će njihovi klubovi ostati bez čak 110 milijuna eura od TV prava, dok Nijemci, Englezi i Španjolci i dalje planiraju dovršiti aktualnu sezonu.

gol expired PSG je prvak, Lyon najveći gubitnik: Odluka bi mogla pokrenuti i sudske tužbe divider

Istim putem činilo se da ide i Italija, no stavovi mjerodavnih počeli su se ozbiljno mijenjati. Razlog za optimizam bila je najava povratka treninzima planiran za sredinu svibnja, no onda je ministar sporta sve stavio pod veliki upitnik.

"Jasno je da su šanse za nastavak sezone u Serie A vrlo male. Vidjeli smo jučer da je Francuska odlučila završiti svoje prvenstvo i moje je mišljenje da će mnogi pratiti njezin primjer, da bi to čak mogla postati odluka na europskoj razini", rekao je ministar Vicenzo Spadafora.

Nejasnu sitauciju još su dodatno zakomplicirali potpuno oprečni stavovi medicinskih odbora UEFA-e i FIFA-e. U FIFA-i zagovaraju ideju potpunog prekida svih prvenstava. U UEFA-i pak tvrde:

Angela Merkel povukla ručnu

"Sve nogometne organizacije koje planiraju nastaviti sezonu objavit će opsežan protokol zdravstvenih i sigurnosnih uvjeta kojima će se zaštiti nogometaše i javnost. Poštujući te uvjete, mislim da je definitivno vrlo moguće da se aktualna nogometna natjecanja nastave", rekao je Tim Meyer, predsjednik njihova medicinskog odbora.

gol expired Lista koja će podići prašinu: Mourinho će poludjeti, jedan Hrvat među velikanima divider

U Njemačkoj je Angela Merkel imala sastanak s pokrajinskim liderima, a jedna od važnih tema je bila Bundesliga. Iako je nastavak sezone planiran kroz 10-15 dana, kancelarka je podigla ručnu i odluku odgodila za srijedu 6. svibnja.

Njemački nogometni savez već je ranije objavio da se nada kako će se Bundesliga nastaviti bez navijača na stadionima od 9. siječnja, no odluka će očito biti politička.

Bundesliga je u prekidu od 13. ožujka, a do kraja je preostalo još devet kola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider