Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pomela konkurenciju

Legendarni Bode Miller nahvalio Snježnu Kraljicu: "Ona je najbolja u povijesti"

Za legendarnog Amerikanca nema dvojbe – nova-stara Snježna Kraljica najbolja je skijašica svih vremena.

Mikaela Shiffrin (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Legendarni američki skijaš i vlasnik šest olimpijskih medalja Bode Miller (40) smatra kako je njegova sunarodnjakinja Mikaela Shiffrin najbolja skijašica svih vremena. Miller je o svojoj sunarodnjakinji u superlativima govorio prije utrke na Sljemenu na kojoj je Shiffrin, iako su joj tek 22 godine, pomela konkurenciju i treći put postala Snježna Kraljica.

"Mikaela je najbolja u povijesti ovoga sporta i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Ona je tako uravnotežena, dinamična, intenzivna i koncentrirana. Ima izgleda u svakoj disciplini," rekao je Miller. Na sličnom je tragu i Ivica Kostelić koji je sjajnu Amerikanku usporedio sa svojom sestrom Janicom.

Miller je najuspješniji američki skijaš u povijesti Zimskih olimpijskih igara, no uvjeren je kako ga 22-godišnja Shiffrin može prestići već na skorašnjim ZOI u Pjongčangu. Miller je do sada osvojio šest olimpijskih medalja pri čemu jedno zlato, tri srebra i dvije bronce, dok Shiffrin ima slalomsko zlato iz Sočija 2014. godine. Mlada Amerikanka ima i tri zlata sa svjetskih prvenstava i jedno srebro, a u Svjetskom kupu je pobijedila 37 puta pri čemu 27 puta u slalomu.

"Vjerujem kako će u Koreji osvojiti najmanje dva zlata, a možda i tri ili četiri," dodao je Miller koji se umirovio u studenom prošle godine nakon 20 godina aktivne karijere. ZOI u Pjongčangu pratit će u ulozi televizijskog komentatora.

"Pokušat ću prenijeti ljudima znanje, želim ih educirati, ali i učiniti skijanje zabavnim i uzbudljivim", rekao je Miller.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider