Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
slaba posjeta na sljemenu

Mikaela Shiffrin pomela konkurenciju na Sljemenu i po treći put postala Snježna kraljica!

Mikaela Shiffrin po treći je put osvojila utrku Snježne kraljice, nakon što je pomela konkurenciju na Crvenom spustu.

Galerija Mikaela Shiffrin (Foto: AFP)

Vodeća skijašica u ukupnom poretku Svjetskog kupa i najbolja slalomašica ove sezone Amerikanka Mikaela Shiffrin slavila je u utrci sljemenskog slaloma. Amerikanka je pomela konkurenciju u prvoj vožnji i jako dobrim laufom u drugoj stigla do svoje treće pobjede na Snježnoj kraljici.

Staza je dobro izdržala prvu vožnju, no u drugoj se temperatura na Sljemenu podignula za nekoliko stupnjeva i staza se, kako se utrka razvijala, postepeno raspadala. Osim toga počeo je padati i snijeg, što je dodatno otežalo posao skijašicama.

Švicarka Wendy Holdener odradila je jako dobro drugu vožnju i na kraju završila na drugom mjestu pobjedničkog postolja. Najbolju drugu vožnju odvezla je Kanađanka Erin Mielzynski, koja je na kraju završila kao sedma, nakon što je u prvoj vožnji bila 12.

Na najnižu stepenicu pobjedničkog postolja popela se Frida Hansdotter, nakon što je u prvoj vožnji bila peta. Treća iz prve vožnje Petra Vlhova nije uspjela osvojiti mjesto na postolju.

Najveće iznenađenje prve vožnje Estelle Alphand, kći legendarnog francuskog skijaša Luce Alphanda, nije uspjela završiti utrku, nakon što je jedina od sudionica druge vožnje pala. Katharina Liensberger, drugo najveće iznenađenje prve vožnje, obranila je odlično osmo mjesto, nakon što je krenula s rednim brojem 35.

Podsjetimo, Leona Popović (20) startala je s brojem 64, te u cilj ušla kao 47. Leoni je to bio treći nastup na Sljemenu, a u dosadašnja dva nastupa nije završila utrku. Još jedna hrvatska predstavnica, mlada Ida Štimac je debitirala u Svjetskom kupu, ali nažalost nije uspjela završiti utrku.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Shiffrin sa 1081 bodom, druga je Njemica Viktoria Rebensburg sa 510 bodova, dok je treća Slovakinja Petra Vlhova sa 475 bodova.

U poreku slalomašica također vodi Amerikanka sa 580 bodova, druga je Vlhova sa 395 bodova, treća je Holdener sa 345 bodova, a četvrtu poziciju drži Hansdotter sa 291 bodom.

Recimo i kako na Sljemenu nažalost nije bilo previše gledatelja. Nije to više kao prije nekoliko godina, kada je Sljeme zbog Janice i Ivice gorjelo.

Konačni poredak skijašica:

1. SHIFFRIN Mikaela 1:53.07

2. HOLDENER Wendy +1.59

3. 5. HANSDOTTER Frida +2.11

4. VLHOVA Petra +2.24

4. SCHILD Bernadette +2.38

....

 

Dan kasnije na Crvenom spustu po deveti put bodove će loviti i najbolji skijaši svijeta. Njihova prva vožnja startat će u 12:45 sati, a druga u 16:30 sati. Hrvatska gorska služba spašavanja izdala je sigurnosne smjernice za sve gledatelje koji će u srijedu i četvrtak pohoditi Sljeme.

Recimo i kako su organizatori uložili veliki napor da se utrka i održi. Vrijeme im nije išlo na ruku, ali staza je preživjela i nedavnu južinu. Utrka u Mariboru je otkazana, no ova zagrebačka će biti održana i nadamo se kako će staza izdržati ova dva dana.

Schild rekorderka Snježne kraljice

Austrijanka Marlies Schild rekorderka je sa četiri pobjede, Amerikanka Mikaela Shiffrin sada ima tri naslova, a Finkinja Tanja Poutiainen dva. Kod skijaša lani je slavio Talijan Manfred Molgg, a rekorder je Austrijanac Marcel Hirscher s tri pobjede.

Zanimljivo, u 12 ženskih i devet muških utrka nitko od hrvatskih skijaša nije slavio na Sljemenu. Ivica Kostelić je tri puta bio drugi (2008, 2009, 2011) i jednom treći (2012), dok je kod djevojaka Ana Jelušić bila druga (2007), a Janica Kostelić treća (2006).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider