Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"ne igrajte se s osjećajima"

Neviđena pogreška Amerikanaca: Prevarili svog svjetskog prvaka, pomislio da je srušio Boltov rekord

Nakon "Nemogućih igara" u Oslu, u Zurichu je održan još jedan revijalni atletski miting i to pod imenom "Igre nadahnuća".

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Umjesto jednog od najprestižnijih svjetskih atletskih mitinga, "Weltklasse Zurich" koji je odgođen zbog pandemije koronavirusa, organizatori su priredili "Igre nadahnuća". Bio je to inovativni sudar Amerike, Europe i Svijeta koji se održao na sedam stadiona u osam disciplina. Na koncu su pobijedili američki atletičari sa 20 bodova ispred Europe sa 17 i ostatka svijeta s devet bodova.

Miting je obilježio gaf Amerikanaca koji su nehotice "prevaraili" svog atletičara na 200 metara Noahu Lylesa, koji je mislio da je srušio svjetski rekord Usaina Bolta.

On je slavio s rezultatom 18.90, što je gotovo 30 stotinki brže od rekorda legendarnog Jamajčanina koji je dionicu od 200 metara istrčao za 19.19.

Ante Vukušić (Screenshot: Facebook) Bivši igrač Hajduka postigao četiri gola u manje od 46 minuta: Vukušić vodi Olimpiju prema naslovu divider

No ispostavilo se da su američki organizatori svog trkača stavili u krivu traku, te da je u konačnici istrčao svega 185 metara, odnosno 15 manje.

"Ne možete se tako igrati s mojim osjećajima. Stavili ste me u pogrešnu stazu", napisao je na društvenim mrežama nakon utrke Lyles.

Središnje mjesto mitinga bio je stadion Letzigrund u Zurichu, a atletičari su nastupali i u francuskom Aubiereu, švedskom Karlstadu, portugalskom Lisabonu, nizozemskom Arnhemu, te američkim gradovima Bradentonu i Walnut.

"Željeli smo navijačima ponuditi ono za čim su dugo čeznuli - svjetskim atletskim događajem svjetske klase", rekao je direktor Christoph Joho.

"Istodobno emitiranje s tri različita mjesta bio je tehnički izazov", rekla je koordinatorica Karin Nussbaumer.

gol expired Što bi bilo da su ranije krenuli ovako: United razbio Aston Villu i ispisao povijest Premierlige divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider