Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Bit će još više ljudi"

Kapetan Barakuda oduševljen Spaladiumom, za gol.hr poručuje: "Bio sam tu kao navijač, ali ovo je nestvarno"

Ivan Krapić kapetan je hrvatske vaterpolske reprezentacije, koja je uspješno otvorila Europsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jutro poslije uvodne pobjede Hrvatske na Europskom vaterpolskom prvenstvu u hotelu u kojem su smještene Barakude razgovarali smo s kapetanom Ivanom Krapićem.

"Nije bila naročito teška utakmica, znali smo da Malta nije razred kvalitete kao, recimo, Francuska ili Grčka. Poslužila nam je utakmica da probijemo taj led otvaranja, da vidimo taj ambijent u kojem će se igrati jer mi nismo navikli igrati pred ovoliko gledatelja", iskren je bio naš centar.

''Želimo biti prvi u skupini''

Malta je arhivirana, a slijede kudikamo ozbiljniji izazovi. Prvo Francuska, reprezentacija koju Krapić dobro poznaje s obzirom na to da igra u njihovoj ligi, za Noisy-le-Sec.

"Mi želimo biti prvi u skupini, a da bismo bili prvi, moramo pobijediti Francusku. Međutim, tako razmišljaju i oni, ja ih poznajem jer igram u Parizu, znam da se pripremaju za Olimpijske igre u Parizu 2024., ali žele oni ovdje biti prvi. Igrali smo s njima i u Podgorici i u Beogradu, riječ je o momčadi koja je odlično vođena od strane našeg Vjeke Kobešćaka, ali nastojat ćemo ih pobijediti."

gol expired Početak baš kakav je trebao biti: Barakude odradile (lakši) trening, sad slijedi ono pravo divider

Francuzi su protiv Grka uzeli bod, a mogli su i sva tri da su bili dovoljno koncentrirani u posljednjih 15-ak sekundi.

"Imali su Grci protiv njih dva gola prednosti tijekom utakmice, ali Francuska je bila uporna, vjerovala je u sebe i na kraju je imala šut za pobjedu. Samim time pokazali su zavidnu kvalitetu."

Nedostaju Vukičević i Benić

Krapić kaže da sa suigračima ne prati (još) toliko ostale reprezentacije:

"Ništa specijalno, pogledamo malo rezultate i to je to. Koncentrirani smo na ono što nas čeka. Pričati o statusu favorita u ovom trenutku je dosta nezahvalno jer nijedna momčad nije u prvom sastavu kao što je to bio slučaj na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti. Nedostaje nam Ante Vukičević, koji se razbolio, a otprije nema ni Hrvoja Benića zbog ozljede."

Kao nekakvog blagog favorita za zlato izdvojio je Španjolsku:

"Ako ćemo gledati prema nekim nedavnim rezultatima, sigurno da je Španjolska kao aktualni svjetski prvak prvi favorit, ali nisu ni oni nepobjedivi. Ono što je sigurno je da je prošlo ono vrijeme iz 2015. - 2016., kada svaka reprezentacija koja je u četvrtfinalu naleti na Hrvatsku ili Srbiju."

Na koncu, kapetan Barakuda posebno je htio naglasiti:

"Spaladium Arena izgleda fantastično, bio sam tamo na Europskom rukometnom prvenstvu 2018. kao navijač, a sada kad su stavili bazen izgleda nestvarno. U srijedu se očekuje još više ljudi, bit će još bolja atmosfera i to je ono što i nas igrače gura naprijed", zaključio je Krapić.

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider