Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ozbiljan turnir sad kreće

Početak baš kakav je trebao biti: Barakude odradile (lakši) trening, sad slijedi ono pravo

Hrvatska vaterpolska reprezentacija uvjerljivom je pobjedom otvorila Europsko prvenstvo u Splitu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U skladu s očekivanjima Hrvatska je otvorila Europsko vaterpolsko prvenstvo koje se održava u Splitu.

S uvjerljivih 14 golova razlike (19:5) Barakude su svladale Maltu i odmah zasjele na prvo mjesto skupine B, tamo gdje ih želimo vidjeti i u petak navečer, po završetku utakmice s Grčkom.

Maltežani nisu bili dorasli suparnik našoj reprezentaciji nikad pa ni ovog ponedjeljka u Spaladium Areni. Ipak, golema razlika u klasi na naplatu je došla u nešto kasnijoj fazi utakmice, u drugom poluvremenu, kada su izabranici Ivice Tucka praktički odradili pucački trening.

Zbog pregršt napadačkih pogrešaka u napadu naše reprezentacije, koje su posve logične s obzirom da se radi o prvoj utakmici turnira koji se igra u našoj domovini, bilo je "samo" 2:0 nakon prve četvrtine. Maltežani su pri tom rezultatu čak imali i jednu kontru da dođu na minus jedan, ali Marko Bijač je to zaustavio, odaslavši poruku suigračima da se opuste i krenu rešetati maltešku mrežu.

Kasnije su stvari sjele na svoje mjesto, otišlo je to do lijepih +14. Za početak sasvim dovoljno, Malta je poslužila za zagrijavanje, a pravi turnir za Hrvatsku ionako tek počinje ove srijede.

Jako neugodni Francuzi

Slijedi meč s Francuskom, reprezentacijom koja je neusporedivo bolja od Maltežana koji su se tek prije šest godina prvi put pojavili na kontinentalnoj smotri.

Nisu to više oni Francuzi koji su prije 10 i više godina na velikim natjecanjima bili "Malta" i na njima se nabijala gol-razlika. Riječ je o odličnoj reprezentaciji koja sve više raste, u kojoj naš Vjekoslav Kobešćak, trener Juga, ima ulogu savjetnika i koja ima jednog od najboljih mladih vaterpolista svijeta, Thomasa Vernouxa.

Uostalom, u prvom kolu su remizirali s Grcima, imali čak i napad za pobjedu pri kraju i to je dovoljan znak da ih treba ozbiljno shvatiti.

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider