Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Njegovi klubovi

Zvonimir Boban stiže u Maksimir na utakmicu godine: "Milanu neće biti lako, neće ni meni"

Legendarni Zvonimir Boban za talijanske medije komentirao je utakmicu Dinama i Milana u 5. kolu Lige prvaka.

Boban i Ibrahimović (Foto: Afp)

Legenda Dinama i Milana te hrvatske reprezentacije, Zvonimir Boban, s Rossonerima je igrao više od 40 puta u Ligi prvaka i osvojio je kantu 1994. godine, a danas je voditelj nogometa u UEFA-i. Za talijanski radio govorio je o okršaju njegovih momčadi u utorak na Maksimiru (21 sat).

"Kvaliteta je na strani Milana, ali siguran sam i da će Dinamo skupo prodati svoju kožu. Milanu neće biti lako, kao ni meni jer su to dvije moje momčadi. Ići ću na stadion. Milan izgleda dobro, no ima još pozicija koje treba pojačati, ali i to će ovisiti o ambicijama kluba. Mislim da neke stvari nisu na razini šampionske momčadi. Morate razmišljati o velikim stvarima, inače je teško biti na vrhu."

Pioli i Giroud Piolijev plan za Dinamo nije uspio: Uz more izostanaka još dvije zvijezde pod upitnikom divider

Italija nije imala velikog talenta poslije Pirla

Rekao je riječ-dvije o talijanskom nogometu:

"U talijanskim nogometnim školama već godinama se loše radi. Nakon Andree Pirla Italija nije imala velikog talenta. Da se preokrene trend, potrebno je deset ili petnaest godina. Italija mora proći kroz krizu napornim radom, a zatim i pokušajima izgradnje stadiona, što je suštinski problem. Bez infrastrukture nema željenog napretka", rekao je pa komentirao trenutačno stanje u Serie A.

"Spallettijev Napoli djeluje doista dobro, ima izvanrednu atmosferu i vidi se da je momčad koja vjeruje u sebe. Čini mi se kako su spremni otići do kraja. Milan ima sjajan karakter, iako ne igra tako dobro kao Napoli. U međusobnoj utakmici, međutim, Rossoneri su igrali bolje. Inter bi se mogao vratiti u utrku za Scudetto vrati li se Lukaku na istu razinu na kojoj je bio prije dvije godine."

gol expired Glasnik Sudačke komisije: ''Dinamo je trebao dobiti još jedan penal protiv Hajduka'' divider

Ne vidim smisao uvođenja "košarkaške minutaže"

Komentirao je i inicijativu da se u nogomet uvede pravilo da se kod svakog prekida zaustavlja vrijeme.

"Svašta se priča. Moramo misliti na posljedice takvog izbora. U košarci je 40 minuta čiste igre, a utakmice traju po dva sata. Semafor bi trebao bilježiti vrijeme svake situacije. Nije moguće ostati tri sata na stadionu u hladnoj Švedskoj ili negdje južnije gdje je pak jako toplo. U prosjeku se igra 60 minuta čiste igre, stoga ne vidim logiku uvođenja tog pravila."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider