Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bitka za proljeće

Piolijev plan za Dinamo nije uspio: Uz more izostanaka još dvije zvijezde pod upitnikom

Diaz i Dest su pod upitnikom, iako nisu ozlijeđeni, a Tomori će propustit okršaj Dinama i Milana u Ligi prvaka zbog suspenzije, dok bi se Leao i Giroud trebali vratiti od prve minute.

Pioli i Giroud (Foto: Afp)

Vremena za pripremu utakmice Dinama i Milana je malo, a gosti imaju jako puno dvojbi u predvečer njihovog obračuna u 5. kolu Lige prvaka. Mnogi tvrde odlučujućeg za plasman u europsko proljeće.

Modri će unatoč tome što su domaćini biti autsajderi, međutim imaju se čemu nadati. Nadu temelje na vlastitoj dobroj formi i rezultatima, odnosno na situaciji u kojoj se iznenada našao gost iz Italije.

gol expired Glasnik Sudačke komisije: ''Dinamo je trebao dobiti još jedan penal protiv Hajduka'' divider

Trener Milana Stefano Pioli ima nekoliko glavobolja, okej možda ne glavobolja, ali svakako problema koji ga ometaju u pripremi važne europske utakmice. Prve od dvije odlučujuće za prezimljavanje u Europi. Želio je malo odmoriti momčad za Dinamo u prošlom kolu prvenstva, međutim nije mogao zbog brojnih problema s ozljedama, a na toj utakmici dobio je još dva nova.

Pet igrača sigurno neće biti

Jedan od najvećih problema s kojima se suočava jest onaj na koji ne može utjecati, a to je mala razlika između utakmice protiv Monze i one protiv Dinama, naime razmak će biti samo 72 sata, a Milanov trener ističe kako zbog brojnih ozljeda koje ima u momčadi nije mogao rotirati kako je želio u prošlom kolu Seire A, ali neće mu biti lako sastaviti ni udarnu momčad za prvi ključan ispit u Europi.

gol expired FOTO Više od 500 Boysa stiglo na južnu tribinu Poljuda, pridružila im se - časna sestra! divider

Sigurno neće biti Maignana, Calabrije, Florenzija, Saelemakersa i očigledno Ibrahimovića, a uz te izostanke još dvije zvijezde imaju upitnik iznad glave. Sergino Dest i Brahim Diaz napustili su pobjedu 4:1 protiv Monze uoči posljednjeg sučevog zvižduka. Obojica su imali problema s mišićima, Diaz grčeve, a Dest je osjetio umor. Liječnički pregledi pokazali su kako ozljeda nema, međutim još nisu dobili zeleno svjetlo za nastup na Maksimiru.

Moguće je da će im faliti polovica obrane

Ta će dva moguća izostanka bitno prekrojiti momčad Rossonerra za utorak. Obrana će u tom slučaju biti bez polovice svojih oslonaca, Tomorija neće biti sigurno radi suspenzije, a prijeti mogućnost i da Dest ne bude spreman. U tom slučaju Kalulu će uskočiti desno, a Kjaer i Gabbia će biti središnji braniči. Oporavi li se Amerikanac, Kalulu će u sredinu obrane.

gol expired Hajduk skupo stoje kriminalne pogreške: Kada se tako kiksa u obrani, ni Livaja ne može srušiti Dinamo divider

Tonali, Leao i Giroud, koji nisu startali protiv Monze, vraćaju se u udarnu momčad od prve minute. Još treba vidjeti tko će imati glavnu riječ u kreaciji napada, De Ketelaere je prvi favorit za tu poziciju, ali postoji mogućnost da to mjesto pripadne igraču iz drugog plana poput Rade Krunića, ovisit će o taktici za koju se odluči Pioli.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider