Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što kažete?

Glasnik Sudačke komisije: ''Dinamo je trebao dobiti još jedan penal protiv Hajduka''

Draženko Kovačić tvrdi kako je Dinamo oštećen na Poljudu protiv Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sudački TV eksperti ni ovog vikenda nisu bili skloni Hajduku odnosno sucima koji su sudili utakmice splitskog kluba. Tako je svojevrsni glasnik Sudačke komisije u studiju MAXsport televizije, Draženko Kovačić rekao kako nije bilo greške sudaca kod dosuđenog penala za Dinamo.

Naprotiv, on tvrdi kako su gosti oštećeni za 11-erac, dok penala za Hajduk kod duela Josipa Šutala i Marka Livaje nije bilo.

"To nije prekršaj. Nema najstrože kazne, to je čvrst stav sudačke komisije", rezolutan je bio Kovačić.

Zato je bio 11-erac nad Perićem kojeg je Elez ugurao u gol prilikom naguravanja za vrijeme izvođenja udarca iz kuta.

''Ta je situacija prošla ispod radara, i sucu i medijima, nažalost i VAR sucu. Pogotovo njemu koji ima vremena smireno to pogledati. Radi se o jednom hrvačkom zahvatu kada je igrač doslovno bačen na pod. Radi se o evidentnom prekršaju. Igrač je s dvije ruke bačen na tlo. Na takve smo situacije posebno upozoravali. Sudac mora tu biti proaktivan, govorom tijela mora pokazati da to nije dozvoljeno te da će kazna biti stroga", istaknuo je Kovačić.

Što se tiče dosuđenog penala za Dinamo, Kovačić kaže kako je tu sve bilo čisto.

''Sucu je ta situacija promaknula, ali se VAR opravdano uključio. To je propušteni incident. Sudac je u komunikaciji s VAR sobom rekao da incident nije vidio. VAR soba mu je dala priliku da samostalno pogleda snimku i ispravno je procijenio da se radilo o prekršaju. Na kraju ispravna odluka suca."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider