Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
SMATRAJU TO VELIKIM GUBITKOM

Bosanska legenda o Sučićevom "bijegu": "Htjeli smo ga već ranije zvati, ali njegovi agenti su tražili da igra za mladu"

Direktor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Zvjezdan Misimović, prokomentirao je odlazak Petra Sučića pod hrvatski stijeg.

Petar Sučić (Foto: Profimedia)

Odluka Dinamovog veznjaka Petra Sučića da u budućnosti nastupa za reprezentaciju Hrvatske vrlo je glasno odjeknula u Bosni i Hercegovini, čiji je on dosad bio mladi reprezentativac.

Mediji u BiH su ogorčeni takvom odlukom 20-godišnjaka rodom iz Livna, a zanimljivo razmišljanje o svemu dao je legendarni reprezentativni veznjak, a danas direktor reprezentacije, Zvjezdan Misimović.

Agenti su rekli da još nije spreman za A reprezentaciju

On je u razgovoru za SportSport.ba otkrio kako su oni već ranije imali namjeru Sučića osigurati, tako što bi mu omogućili debi u seniorskoj reprezentaciji, ali je i objasnio zašto se to nije dogodilo.

"Obavijestio me izbornik da ga je Sučić zvao i da mu je rekao kako je odabrao Hrvatsku. Naravno da nam nije svejedno, naša želja je bila da Sučić igra za A tim. Kada smo iz mlade reprezentacije prebacili Bašića u A selekciju, osobno sam kontaktirao Petra. On me preusmjerio na svoje agente", rekao je Misimović, nastavivši:

"Razgovarao sam s njima, no tad su mi rekli da je možda bolje da igra za mladu, jer kao nije još spreman za 90 minuta u A selekciji. Rekao sam im da možda i nije trenutno, ali da je u našim najozbiljnijim planovima. Ali evo, odigralo se kako se odigralo. Nakon tog razgovora, bar se tako čini, mogli smo igrati na kupovinu vremena pa očekivati možda da se taj stav promijeni. Rekli su oni meni da ima nekih poziva iz Hrvatske, dalo se naslutiti da će ovako završiti."

Ovo je u BiH česta situacija

U Bosni i Hercegovini se često susreću sa sličnim situacijama, odnosno da im mladi reprezentativci s vremenom odaberu drugu reprezentaciju, onu države iz koje potjeću njihovi roditelji ili drugi preci.

"Gledajte, što da radimo? Svjesni smo svi da postoji mogućnost da se neki igrači odluče za Hrvatsku ili Srbiju, kao što se odluče za nas iz recimo Austrije ili Njemačke. To je tako, naše je raditi, pratiti i pokušati sve one koji imaju kvalitetu i neke veze s BiH da privoliti da nas odaberu. Nismo realno Brazil pa da se lako odreknemo bilo koga, pa niti onih igrača koji nas danas ili sutra mogu napustiti", sa sjetom je zaključio.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider