Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
svaka im čast

Zrinjski postao svjetski hit: Hajdukovci i dinamovci ispisali povijest nogometa

Brojni svjetski mediji su objavili čudesan preokret u Mostaru, a kako i ne bi, ipak takvo nešto ne viđamo često. Zapravo, vidjeli smo to tek pet puta.

Zvonimir Kožulj (Foto: Denis Kapetanovic/Pixsell)

Mostar je u četvrtak cijeli dan iščekivao prvu europsku utakmicu u povijesti Zrinjskog, ali i bosanskohercegovačkog nogometa.

No sve je počelo loše. Zrinjski je na svom terenu na poluvremenu gubio 0:3 protiv AZ-a. Nizozemci su iskoristili svoje šanse i zasluženo vodili.

Snažni protivnik u nastavak susreta ušao je s idejom: ''Ma lako ćemo protiv njih'', trebali su samo dovršiti posao, no onda se u igračima Zrinjskog probudio inat.

Kožulj, Ćorluka, Hrvanović, Kožulj. Tako je krenula rapsodija i završila čudesnom pobjedom Zrinjskog, koji je ispisao povijest.

Ivan Perišić Perišić protiv vremena: "Trebao bi biti spreman za Euro, kod povratka nakon takve ozljede ključna je jedna stvar, a tu je Ivan jako dobar" divider

Zrinjski je prvi klub u povijesti tog natjecanja koji je okrenuo 0:3 i tek peti u povijesti svih europskih natjecanja.

U svlačionici BiH prvaka nalazi se puno bivših igrača Hajduka i Dinama, gotovo cijela svlačionica imala je neki dodir s dva najbolja hrvatska kluba.

Primjerice, u Zrinjskom igra Filip Bradarić, viceprvak svijeta s Hrvatskom i dijete splitskog kluba, a tu je i jedan od najvećih talenata u povijesti Bijelih, riječ je o Andriji Baliću.

U Hajduku su još igrali Anton Maglica, Zvonimir Kožulj, Mario Tičinović, Stipe Radić i Tomislav Kiš.

Od bivših dinamovaca tu je najpoznatiji Mario Ćuže, a u Mostaru je i Petar Mišić, koji je bio pod ugovorom s Dinamom, no nikada nije zaigrao za prvu momčad Modrih.

Brojni svjetski mediji objavili su čudesan preokret u Mostaru, a kako i ne bi, ipak takvo nešto ne viđamo često. Zapravo, vidjeli smo to tek pet puta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider