Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hoće li ga poslušati?

Trener Slaven Belupa uputio zanimljivu novogodišnju čestitku: Apelirao je na čelnike HNS-a

Slaven Belupo i Zoran Zekić su u dobrom raspoloženju dočekali božićno-novogodišnje blagdane.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Slaven Belupa Zoran Zekić na Facebooku je napisao zanimljivu novogodišnju čestitku.

Kormilar Koprivničanaca dotaknuo se utakmice koju bi njegov klub trebao igrati u sklopu 23. kola Prve HNL. Tada će Slaven Belupo biti gost Hajduka na, kako stvari stoje, praznom Poljudu.

Disciplinski sudac Alan Klakočer drakonski je kaznio Splićane zbog upotrebe pirotehnike i diskriminirajućeg skandiranja od strane njihovih navijača tijekom utakmice s Osijekom uoči Božića, kada je Poljud bio krcat, a sve ulaznice razgrabljene dva dana prije dvoboja. Hajduk mora platiti 70.000 kuna i odigrati jednu utakmicu bez gledatelja na Poljudu.

Premda su Osječani kao Hajdukovi suparnici u tom susretu hvalili atmosferu na stadionu, Splićane su žestoko kažnjeni zbog, kako je u Dnevniku Nove TV obrazložio Klakočer, recidivizma. Na Poljudu su se žalili, žalba je ispisana na čak devet stranica i odaslana u Hrvatski nogometni savez gdje Disciplinska komisija treba donijeti konačnu odluku.

Prva iduća Hajdukova domaća utakmica je sraz sa Slaven Belupom koji pada na 111. rođendan splitskog kluba, u nedjelju 13. veljače. Nema sumnje da bi Poljud bio odlično ispunjen, možda i dupkom pun kao protiv Osijeka, a baš je to auditorij pred kojim Zoran Zekić želi igrati, što je i naglasio u svojoj čestitci:

"Mom NK Slaven Belupo i svim njegovim simpatizerima želim sve najljepše u narednoj godini. Da je što manje ozljeda i briga, a što više zdravlja, sreće i sjajnih nogometnih predstava. U to ime, nadam se da će i HNK Hajduk Split moći protiv nas na Poljudu proslaviti svoj rođendan kako su i planirali jer je i mojim igračima i meni otužno igrati većinu utakmica pred praznim tribinama, a sjajna atmosfera sigurno bi na višu razinu podigla taj susret i našem sportskom protivniku omogućila proslavu rođendana kakvu zaslužuje, a mojim igračima, meni i cijeloj sportskoj javnosti spektakl kakav rijetki navijači na svijetu prirede. Nogomet se igra za navijače, a naš nogomet se atmosferom koju prirede Boysi, Kohorta, Torcida i druge skupine, može ponositi", poručio je Zekić.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider