Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ključ skupine bit će nigerija

Zlatko Dalić otkrio: "Utakmica protiv Argentine bit će najlakša u skupini"

Zlatko Dalić i Ivan Strinić najavili su skorašnji nastup Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svjetsko prvenstvo je pred vratima, a inozemne novinske agencije rade priče o svim reprezentacijama sudionicama, pa je tako APTN napravio razgovor s našim izbornikom Dalićem i Ivanom Strinićem. U najavi onoga što Vatrene očekuje u Rusiji, Dalić je izjavio kako će utakmica s Argentinom biti najlakša u skupini.

Hrvatska nogometna reprzentacija sutra započinje s pripremama za Svjetsko prvenstvo. Vatreni će se u subotu uputiti u Rovinj gdje će odraditi prvi dio priprema. Prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu će odraditi 16. lipnja, kada je na rasporedu susret Hrvatska - Nigerija.

"Prva utakmica protiv Nigerije bit će ključ naše grupe. Igramo protiv afričke momčadi koja nije onakva kakve su bile prije afričke reprezentacije. Imaju njemačkog izbornika koji je promijenio način i stil igre i koji je uveo dosta mladih igrača u reprezentaciju, koji su mladi, gladni i ambiciozni i to je njihova prednost.To će za nas biti najteža utakmica", rekao je izbornik Zlatko Dalić.

Najviše zanimanja u našoj skupini pobuđuje utakmica Hrvatske i Argentine. Momčad koja u Rusiju stiže s ambicijama za osvajanjem naslova svjetskih prvaka i koja ima Mesija, bit će veliki motiv za Vatrene.

"Za mene će utakmica protiv Argentine biti najlakša utakmica u grupi. Igramo protiv favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva. Momčad koja ima Mesija u ekipi može napraviti čudo. Po meni je to najbolji igrač na svijetu. Bit će to sjajna utakmica dvije reprezentacije koje gaje dobar nogomet, imaju sjajne tehničare. Mi na tojutakmici nemamo što izgubiti, igramo protiv jedne od najboljih momčadi na svijetu. Veliki motiv za nas", kaže izbornik Dalić.

Ivan Strinić jedan je od naših igrača koji će pokušati zaustaviti Mesija.

"Sve se zna o Mesiju. Možda i najbolji igrač na svijetu i sigurno da je takog igrača jako teško čuvati. Nadam se da neću biti samo ja, odnosno da kolektivno moramo jako dobro djelovati", smatra Strinić.

Posljednja utakmica u skupini bit će 26. lipnja kada igraju Hrvatska i Island.

"I na kraju Island koji je bio ispred nas u grupnoj fazi, jedna mala prilika da im se osvetimo za one poraze u grupi koji su nas odveli u kvalifikacije", zaključio je Dalić.

Akcija Rusija kreće sutra, a Hrvatska će prije odlaska na Svjetsko prvenstvo odigrati i dvije iznimno atraktivne prijateljske utakmice - 3. lipnja protiv Brazila, te 8. lipnja protiv Senegala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider