Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zlatan-dan

Ibrahimović se oprostio u svom stilu: "Da je Raiola još živ, vjerojatno bih odradio još koju sezonu"

Zlatan Ibrahimović poslije utakmice Milana i Verone odradio je svoju oproštajnu konferenciju za medije.

Zlatan Ibrahimović (Foto: Afp)

Legendarni Zlatan Ibrahimović oprostio se od profesionalnog nogometa na ispunjenom San Siru. Utakmica protiv Verone službeno će biti posljednja na kojoj je Ibra bio aktivan igrač, iako nije odigrao ni minute na njoj, a po njezinu završetku sjeo je pred novinare i oprostio se na službenoj konferenciji za medije.

"Prihvatio sam situaciju da ću od danas tražiti adrenalin na drugom mjestu. Nedostajat će mi cesta koja vodi ka Milanellu. Sad moram odlučiti što ću raditi dalje, a ako se ikad vratim u nogomet, morat ću krenuti od početka i rasti“, sukus je njegovih riječi na odlasku iz sporta koji će ga zauvijek pamtiti.

Zlatan Ibrahimović VIDEO Navijači Verone htjeli uništiti Ibrin veliki trenutak pa dobili urnebesan odgovor i lekciju koju će dugo pamtiti divider

Mnogi prisutni novinari nisu mogli vjerovati što čuju, ali kad se prašina oko njegove objave slegla i kad su se isplakane suze osušile na licima prisutnih, legendarni švedski napadač objasnio je kako ova odluka nije bila lagana:

"Da, napuštam nogomet. Odluka nije bila laka, nisam rekao nikome, čak ni svojoj obitelji. Hvala vam svima za vaše strpljenje, sad kad me više neće biti, imat ćete manje posla možda“, nasmijao se Ibra.

Zlatan Ibrahimović Roma spasila Europsku ligu u samom finišu i gurnula Juve u Konferencijsku ligu: Milan se oprostio od Ibre divider

Prostorija koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta zbog njega uzvratila je osmijehom:

"Od sutra sam slobodan čovjek i započet ću novo poglavlje u svom životu. Imao sam nekoliko ponuda za nastavak karijere, ali do tad sam već bio odlučio kako ću se oprostiti od nogometa.“

Zlatan Ibrahimović Uprava Milana odlučila o sudbini Ibrahimovića divider

Ibrin posljednji dan na poslu započeo je obilnom kišom u Milanu:

"Kad sam vidio poplavljene ulice, pomislio sam 'Bog je također tužan'. Izgledao sam kao zombi, nisam se šalio, nisam govorio, bilo je napeto, ali sad sam miran. Prihvatio sam svoju sudbinu. Poglavlje moje karijere u Milanu je završeno.“

"Kad sam prvi put stigao ovdje, osjećao sam se kao da sam kući. Kad sam se vratio, obećao sam si da nikad neću izgubiti strast za ovim klubom i održao sam to obećanje“, rekao je pa se okrenuo svom pokojnom agentu i dobrom prijatelju Minu Raioli.

Zlatan Ibrahimović u Ferrariju SF90 Spider Zavirite u garažu Zlatana Ibrahimovića: Obožava Ferrari, ali jedan automobil posebno se izdvaja divider

"Dijelili smo sve. Da je on još živ, vjerojatno bih odigrao još koju sezonu, on bi me nagovorio kako bi izvukao još koju proviziju od mene“, nasmijao se pa nastavio: „Žao mi je Mino, ali znaš i sam da je to istina“, dodao je pogledao prema nebu.

"Sad moram otkriti što želim raditi dalje. Kad si nogometaš, brineš se isključivo za sebe, ali kad si trener, odgovornost je puno veća. Ako sam trener, ne mogu voziti Ferrarija, ali tko zna, možda Ibra to uspije. Sad ozbiljno, ne mislim da ću definitivno napustiti nogomet, ali ako ikad ponovo uđem u ovaj svijet, morat ću započeti od nule i rasti“, podvukao je.

Ibrahimović je profesionalnu karijeru započeo u svom rodnom Malmou 1999. godine da bi 2001. prešao u Ajax iz Amsterdama za koji je igrao do 2004. Slijedili su Juventus (2004-06), Inter Milano (2006-09), Barcelona (2009-10), Milan (2010-12), Paris SG (2012-16), Manchester United (2016-18), Los Angeles Galaxy (2018-20) i ponovno Milan (2020-23). S Ajaxom je osvojio dva aslova prvaka Nizozemske i jedan Nizozemski kup, s Interom je tri puta bio talijanski prvak (2007, 2008, 2009), dva puta je isti naslov osvojio s Milanom (2011, 2022), s Barcelonom je 2010. bio prvak Španjolske, s Paris SG-om je osvojio četiri uzastopna naslova prvaka Francuske (2013, 2014, 2015, 2016), a u pet je sezona bio i najbolji strijelac prvenstava u kojima je igrao, u Serie A je bio prvi strijelac lige u dresu Intera (2008/09) te Milana (2011/12), dok je u Francuskoj bio prvi strijelac lige u dresu PSG-a 2012/13., 2013/14. i 2015/16.

Za reprezentaciju Švedske odigrao je 121 utakmicu te postigao 62 gola s ime je najbolji strijelac u povijesti te reprezentacije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider