Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
MOGU OSVOJITI SVE

VDEO Benzema i Messi kao dio nevjerojatne postave ovog ljeta slobodnih nogometaša

Lionel Messi i Karim Benzema dvije su zlatne lopte koje će od iduće sezone nastupati za novi klub.

Luka Modrić, Lionel Messi i Karim Benzema (Foto: Profimedia)

Sad je i službeno - aktualna Zlatna Lopta i drugi najbolji strijelac u povijesti Reala na kraju sezone napušta Madrid.

Vijest o odlasku Karima Benzeme potvrdio je Kraljevski klub na svojim stranicama i zahvalio se Francuzu na 14 godina vjernosti.

Benzema i Messi u 24 sata postali "free agenti"

"Madridisti diljem svijeta uživali su u njegovom magičnom i jedinstvenom nogometu, koji ga je učinio jednom od ikona našeg kluba, ali i jednom od nogometnih legendi. Real Madrid jest i uvijek će biti njegov dom te želimo njemu i njegovoj obitelji sve najbolje u novom poglavlju u životu", njihova je poruka.

Vijest o odlasku uz Marcela najtrofejnijeg igrača u povijesti Reala stiže samo dan nakon što je Leo Messi potvrdio da će ovog ljeta napustiti Pariz.

Iako još nema službene potvrde, dobro upućeni izvori tvrde kako ova dva slučaja imaju isti nazivnik - te da više ni najbolji nogometaši svijeta ne mogu odoljeti zaradi od preko 200 milijuna eura po sezoni, koliko pred njih bacaju klubovi iz Saudijske Arabije. Doduše, Xavi se još se nada da bi Messija srce moglo odvući od suludih cifri i vratiti natrag na Camp Nou.

Xavi se Messiju nada u Barceloni

"Razgovarao sam s njim, imamo jako dobar odnos. I bio bi jako sretan ako se vrati. Ne samo kao trener, već i kao navijač Barce. Gdje god je Leo otišao, bio je uspješan. On je spektakularan igrač i mogao bi nam pomoći u mnogim aspektima. Njegov dolazak bi me iznimno usrećio. Ali to je njegova osobna odluka i imat ću razumijevanja za svaki scenarij", prokomentirao je Messijevu situaciju njegov bivši suigrač, a danas trener Blaugrane.

Legende Reala i Barce nisu jedine zvijezde kojima ovog ljeta ističe ugovor. Zato smo za vas pripremili impresivnu postavu onih koji krajem lipnja postaju slobodni igrači na tržištu:

Na golu je De Gea, a obrambenu trojku čine Ramos, Škrinjar i Raphael Gerreiro. Romb u sredini drže Busquets, Kante, Gundogan i Firmino, dok smo u napadu Messiju i Benzemi pridružili Wilfrieda Zahu. Na klupi još kao zapete puške čekaju Handanović, Martinez, Alba, Keita, Tilemans, Rabiot, Moura, Alexis Sanchez, Di Maria, Marcus Thuram i Edin Džeko.

I ne, nismo zaboravili na Modrića i Kroosa, već je za njih izvjesno da će potpisati nove ugovore i ostati još najmanje godinu dana u Madridu, baš po guštu Carla Ancelottija.

"Realove legende trebale bi se umiroviti u Real Madridu. Ovaj stav nešto je što osjeća svaki navijač madridskog Reala, ali to je i stav samog kluba", stav je Don Carla.

Rijetki su oni koji zbog sportskih motiva i u poznim godinama odole šuškanju stotinama milijuna eura, ali nema sumnje da će jednom kada završe karijeru, tih par ostati u najljepšem sjećanju ne samo navijača svog kluba, već i većine nogometnih zaljubljenika.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider