Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tjednima tražio

''Nevidljive'' odluke kojima je Zidane pronašao idealnu momčad Reala: U njoj nema Modrića i Balea

Možda to niste primijetili, ali Zinedine Zidane je posljednjih tjedana tiho i smireno pronalazio svojih idealnih 11.

Zinedine Zidane (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Trener Reala u zadnje vrijeme nije donosio velike odluke, ali male izmjene su promijenile izgled njegove startne postave. U srijedu je protiv Leganesa izveo nepromijenjen sastav nakon pobjede protiv Galatasaraya, nagovještavajući da je pronašao svoju idealnu momčad, prenosi španjolska Marca.

Marcelo je bez sumnje startni lijevi bek, jer Ferland Mendy nije uspio izgurati Brazilca otkako se ljetos pridružio iz Lyona. Fede Valverde se ne ističe individualnom briljantnošću, ali praktično je učvrstio svoje mjesto u veznom redu.

Rodrygo Goes više nije iznenađujući starter, jer je dokazao kako ima kvalitete i talenta u prvih nekoliko prilika koje su mu pružene. Također, Isco i Luka Jović se Zidaneove redovite izmjene, dok se čini da je Vinicius trenutno izvan rotacije.

Karim Benzema (Foto: AFP) Mnogi ga i dalje osporavaju, ali on je srušio dugogodišnji rekord Henryja i ispisao povijest divider

Činjenica da Thibaut Courtois redovito kreće kao prvi vratar uklonila je bilo kakve sumnje u vezi s njegovom pozicijom na golu, dok ostatak prve momčadi čine već provjereni asovi, oni koji su u sastavu ili oko prve momčadi od 2014.

Povrh svega, tu je novi Galactico Eden Hazard, koji se naviknuo igrati zajedno s Benzemom u napadu.

Prema tome, idealnih 11 Zidanea u ovom trenutku je: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Valverde, Casemiro, Kroos - Rodrygo, Benzema, Hazard.

Povratak Garetha Balea i Luke Modrića u punu kondicijsku spremu mogao bi ponovno otvoriti raspravu o toj selekciji, ali zasad Zidane ima svoj tim.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider