Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Donedavno nezamislivo

Mnogi ga i dalje osporavaju, ali on je srušio dugogodišnji rekord Henryja i ispisao povijest

Karim Benzema svojim najnovijim golom za Real srušio dugogodišnji rekord Thierryja Henryja

Karim Benzema (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Napadač Reala Karim Benzema je golom protiv Levantea preskočio Henryja kao najefikasniji Francuz u jednom stranom klubu. 31-godišnjak je zabio iz jedanaesterca te namjestio još dva pogotka u visokoj pobjedi od 5:0.

Međutim, Benzema je tim pogotkom došao do brojke od 229 golova, čime je prestigao legendu Arsenala Thierryja Henryja kao francuski napadač s najviše golova za jedan klub izvan matične zemlje.

Luka Jović (Foto: AFP) Nesretni Srbin napokon zabio za Real: Proglasili ga najgorim pojačanjem, hoće li ušutkati kritičare? divider

Henry je za Gunnerse upisao 228 pogodaka tijekom osam godina, osvojivši dva naslova Premierlige i dva FA kupa. Benzema je, u međuvremenu, već desetu uzastopnu sezonu u Madridu te je i dalje među glavnim igračima španjolskog velikana.

Benzema je ove sezone upisao sedam pogodaka u devet ligaških nastupa, nakon što je postigao 30 golova u svim natjecanjima prošle sezone.

''Mislim da je dobio priznanje. To morate pokazivati u kontinuitetu, a on je uvijek radio više od postizanja golova. Ono što mi se sviđa kod Benzeme je kako se povezuje sa svojim suigračima. Karim nije iznenađenje po meni, ovdje ga puno ljudi cijeni'', kazao je Zinedine Zidane.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider