Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nepravda i misterij

Zidane na mukama: Ovo je znak da ljubimac navijača napušta Real

Zinedine Zidane je pod velikim pritiskom madridskih medija i navijača Reala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real danas poslijepodne očekuje možda i najteže iskušenje do kraja sezone, na putu ka prvoj tituli prvaka Španjolske nakon 2012.
Na Santiago Bernabeu stiže Realu u pravilu neugodna Valencia, koja je posljednjih godina u slobodnom padu, a ni trenutačno nije u nekoj briljantnoj formi, no povijesno gledajući to je veliki derbi španjolskog nogometa.

Svađe u Realu: Tko zapravo sastavlja momčad i zašto neki moraju igrati?

Iako posljednjih godina trokira, Valencia je zadavala velike muke Realu, i to tolike da se može reći kako je Real gubio utrke s Barcelonom i Atleticom zbog „kikseva“ protiv Šišmiša. U posljednjih šest međusobnih ligaških utakmica uvijek su bile prave drame. Valencia je ostvarila jednu pobjedu, i to ove sezone na Mestalli (2:1), te je čak tri puta remizirala s Realom, svaki put 2:2, od toga dva puta na Bernabeuu.

Zidane na mukama

Zinedine Zidane pod velikim je pritiskom madridskih medija i navijača Reala. Nakon odlične utakmice rezervne postave Reala u La Coruni, pritisak nije popustio, dapače, dodatno je porastao.

Zidane je na mukama jer su mnogi mišljenja kako je sazrelo vrijeme da iz momčadi izbaci privilegirane i pretplaćene zvijezde i ubaci mlade lavove željne igre i pobjeda. Međutim, to je lako reći, a teško izvesti. U Realu osim učinka na terenu i gole statistike, vrijede i neki drugi parametri, ponajprije marketinške prirode, tako da najveće zvijezde često „moraju“ igrati.

Kako da Zidane, primjerice, kaže Cristianu Ronaldu da bi bilo najbolje da još malo odmori dok ne uđe u formu? To će teško ići, zapravo neće ići, no francuski stručnjak mogao bi to reći nekim drugim igračima, ponajprije Karimu Benzemi, ali ipak sumnjamo u tu opciju.

Upravo će ova utakmica s Valencijom biti signal ponajprije Alvaru Morati, Iscu i Jamesu, misli li Zidane mijenjati smjer Realova broda, odnosno hoće li promijeniti odnos prema njima i dati im jednaku šansu kao i igračima koji su do sada bili privilegirani, a to se ponajprije odnosi na napadački tercet Ronaldo, Benzema i Gareth Bale, koji je ozlijeđen i ne može igrati pa je time jedno pitanje riješeno.

Misterij oko postave za Valenciju

Pitanje je delikatno i stoga ne čudi što je postava za okršaj s Valencijom nekoliko sati prije utakmice još uvijek prava misterija, čak i za u pravilu dobro obaviještene madridske medije kao što su Marca i As. U zadnjem redu ima najmanje upitnika, u konkurenciji je pet igrača. Sergio Ramos vraća se u postavu nakon što je odradio utakmicu suspenzije.

Carvajal bi trebao biti na desnom boku, a pitanje je tko će igrati na lijevom, jer je moguće da se Zidane odluči odmoriti Marcela. Postoji mogućnost da umjesto Marcela zaigra Danilo, koji je po vokaciji desni bek, ali može igrati, cinici će reći jednako loše kao i na lijevoj strani. U tom slučaju Nacho bi ostao uz Ramosa na poziciji centralnog braniča.

Puno je više nepoznanica po pitanju veznog reda i napada. Budući da nema Balea, moguće je da se Zidane odlučio za formaciju 4-1-4-1 ili 4-4-2, ali vjerojatnije je da će se držati rasporeda 4-3-3 koji je dobro funkcionirao na Riazoru. Pretpostavlja se da će u udarnoj postavi biti Isco, koji je u velikoj formi i teško da će ga Zidane zaboraviti.
Ostaje otvorenim hoće li Zidane spariti u veznom redu Casemira i Kroosa ili Casemira i Modrića? Ili će možda šansu dati Mateu Kovačiću? Real sljedećeg tjedna očekuje dvoboj s Atleticom u Ligi prvaka pa Zidane mora i na to misliti.

Morata prodaje kuću

Zidane je odmorio Ronalda i Benzemu protiv Deportiva i logično je zaključiti da će njih dvojica biti u postavi. Za mjesto trećeg napadača konkuriraju Asensio, Lucas Vazquez i James. Sva trojica imaju svoje argumente i teško je reći tko će igrati.

Iako navijači Reala u anketi Asa u prvoj postavi žele Isca, Asensija i Moratu, čini se da Zidane neće promijeniti mišljenje i da će Morata opet izvisiti, odnosno opet će čekati šansu s klupe. Morata je već odavno nezadovoljan i prema svemu sudeći ovog ljeta napustiti će Real. Tome u prilog ide i informacija da je stavio na prodaju vilu u elitnom dijelu Madrida, kvartu La Finca, gdje većina nogometaša Reala stanuje.

Ako Real u postavi s Benzemom i Ronaldom kojim slučajem ne pobijedi Valenciju, moglo bi biti svašta.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider