Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Nogomet
Dosta mu je

Igra odlično, a Zidane ga drži na klupi: Real ostaje bez strašnog igrača

Real bi drugi put u tri godine mogao ostati bez vrlo talentiranog igrača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najvećih misterija ove sezone Reala je mala minutaža Alvara Morate. 24-godišnji Španjolac prilike dobiva na kapaljku, ali koristi ih sjajno – sa 17 golova drugi je strijelac kluba, a bolji od njega je samo Cristiano Ronaldo.

Jednak broj golova postigao je i prvi napadač Reala Karim Benzema čija je minutaža osjetno veća. Francuz je u Primeri odigrao oko 500 minuta više i nije teško zaključiti da je Morata puno efikasniji napadač. Upravo zbog ovakvih brojki priča se o vanjskim utjecajima na sastavljanje momčadi i igračima koji su pretplaćeni na mjesto u prvoj postavi, a jedan od prvooptuženih je upravo Benzema.

Morata je jedan od najboljih iz odlične druge postave Reala, a njegovi golovi su bili izrazito bitni za Realovu poziciju na tablici. Zabio je 12 golova u Primeri bez kojih bi Real, prema računici španjolske Marce, imao čak 12 bodova manje; njegovi su golovi izravno utjecali na bodove osvojene u utakmicama protiv Celte, Athletica, Deportive, Villarreala, Leganesa i Sporting Gijona.

Iako ulazi s klupe, Morata igra najbolju sezonu karijere. Ako Real osvoji naslov koji čeka pet godina, Morata će biti među najzaslužnijima, a za to ne dobiva zasluženu nagradu zbog čega bi Real opet mogao ostati bez igrača koji ima potencijal biti budućnost kluba. Podsjećamo, 2014. je otišao u Juventus, ali vratio se dvije godine kasnije. 

Morati je dosta i želi otići

As iz izvora bliskih igraču saznaje kako je Morati dosta Zidaneovog tretmana i da važe brojne ponude drugih klubova. U svojim redovima ga žele Englezi (Chelsea, Manchester United, Tottenham), Talijani (Juventus, Milan) i Nijemci (Borussia Dortmund), a postoji interes i iz Kine.

Kao najizglednija destinacija spominje se Chelsea čiji trener Antonio Conte jako cijeni Moratu i želi ga vidjeti na Stamford Bridgeu, a pogotovo ako klub napusti Diego Costa. Conte ga je već jednom doveo kada je bio trener Juventusa, a i te 2014. je bio ključni čovjek u transferu.

''Siguran sam da ću raditi s njim prije ili kasnije'', rekao je Morata britanskom Guardianu i sve je izglednije da njegova budućnost nije na Santiago Bernabeuu, nego na Stamford Bridgeu. Nije isključen ni drugi odlazak u Juve - velika želja Florentina Pereza je Paulo Dybala, a za njega je spreman u paketu s Jamesom u Torino poslati i Moratu.

Morata je izrazito razočaran ovakvim razvojem situacije; on želi uspjeti u Madridu gdje je i rođen, a za povratak iz Juventusa motivirala su ga Zidaneova obećanja o većoj ulozi u momčadi. Međutim, on nije dobio adekvatnu nagradu za svoj učinak i već drugi put u karijeri mogao bi potražiti novi klub u potrazi za većom minutažom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider