Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema BBC-a, nema problema

Kada će u Realu progledati? Oni moraju igrati, vrijeme je za promjene!

Druga postava Real Madrida oduševila je predstavom protiv Deportiva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Visokom pobjedom protiv Deportiva Real Madrid se vratio na pobjedničke staze. Nakon šokantnog poraza u El Clasicu od Barcelone, Real je bez najvećih zvijezda uništio Deportivo sa 6:2.

Cristiano Ronaldo uopće nije bio u sastavu, Gareth Bale je ozlijeđen, a na klupi su ostali Karim Benzema, Luka Modrić i Casemiro. Međutim, B momčad je odigrala toliko dobro da je zasjenila nominalno prvu momčad, a španjolski mediji puni su pohvala za Realove mlade lavove.

Samo dva igrača koja su počela u prvih 11 protiv Barcelone bila su u prvoj postavi protiv Deportiva. Riječ je o Nachu i Marcelu, a ostalih devet igrača je odlično iskoristilo priliku. Posebno se istaknuo Isco koji je jednoglasno proglašen igračem utakmice, a velike pohvale dobio je i Mateo Kovačić koji je igrao u srcu veznog reda i odigrao gotovo savršenu utakmicu.

Kada je Isco u sastavu, Real ne gubi

Marca piše kako se u Madridu ne pamti puno ovako dobrih izdanja Reala. Jedan od najboljih igrača Reala trenutno je Isco; on protiv Barcelone nije ni dobio priliku, a s njim u sastavu Real nije izgubio u posljednjih 45 utakmica, točnije od prošlosezonskog susreta s Wolfsburgom.

Svaki igrač koji je upao u postavu umjesto nekog od prvih zvijezda je bio odličan, a Marca piše kako će Zinedine Zidane morati odgovoriti na neka pitanja. Već se pisalo o vanjskim utjecajima na sastavljanje momčadi i igračima koji su pretplaćeni na mjesto u prvoj postavi, iako na klupi Real ima nevjerojatno talentirane igrače koji, kada igraju zajedno, redovito pružaju odlične partije.

Možda i najveći misterij je izbor prvog napadača. Karim Benzema je zabio devet golova u prvenstvu i pet u Ligi prvaka. Alvaro Morata je puno manju minutažu iskoristio za 13 prvenstvenih i tri europska gola. Nelogično je i da nespremni Bale počne El Clasico pored sjajnog Marca Asensija, a Zidane bi u prvih 11 svakako trebao pronaći mjesto za Isca koji igra u velikoj formi.

Je li vrijeme da Real krene drugačijim putem?

Real Madrid je najglamurozniji svjetski klub u kojem mladi igrači neće tako lako izgurati velike zvijezde. Međutim, Florentino Perez i Zidane morali bi ozbiljno razmisliti o remontu momčadi u bližoj budućnosti. Spektakularne kupovine ovoga puta nisu potrebne – Real sve što treba već ima u sastavu.

Momčad koja je jučer istrčala na teren u prosjeku ima tek nešto više od 25 godina i definitivno ima sjajnu budućnost. Graditi budućnost na momčadi s puno lokalnih talenata umjesto skupih pojačanja bio bi odmak od dosadašnje Realove prakse. Možda bi klub izgubio na glamuru, ali dobio bi balansiranu momčad koja radi zajedno na oba kraja terena, čime se ne može uvijek pohvaliti prva momčad predvođena napadačkim trojcem BBC.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider