Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Napetost raste

Žestoka borba za Dinamo i 500 milijuna kuna: Antolić odlazi, visoka politika ulazi, a gdje je Plenković?

Za vlast se u Dinamu bore svim sredstvima, a u priču se sve više uključuje i - politika.

Kako se približava 9. ožujka, tako napetosti oko nogometnog kluba Dinamo rastu. Tog se dana očekuje održavanje Skupštine, koja bi trebala znatno odrediti tko će i kako upravljati klubom.

Za vlast se stoga bori svim sredstvima, a u priču se sve više uključuje i - politika.

Andrej Plenković: "To je pitanje za inspekciju" 

Zdravko Mamić ne odustaje: u javnost su procurile snimke u kojima poziva simpatizere na učlanjenje u Dinamo te priznaje kako sam plaća članarinu za druge kako bi zadržao utjecaj u klubu, odnosno ostvario većinu u Skupštini.

Iz ovog, ali i drugih razloga priča o budućnosti Dinama stigla je i do visoke politike, no premijer kao da se drži podalje.

BBB na Maksimiru U tijeku sudbonosni pregovori u Maksimiru: Pada odluka o sudbini Dinama, Boysi na sastanku s Barišićem divider

„To je pitanje za inspekciju, vidjeli ste da su i sportska inspekcija i upravna inspekcija obavila svoje nadzore“, kaže Andrej Plenković.

Zagrebački je pak gradonačelnik mnogo oštriji.

„Ako Dinamo ne bude poslovao na transparentan način, ako ne dođe do boljeg upravljanja - a ne da imamo ovakav sramotan Statut - Grad Zagreb neće surađivati sa Dinamom“, ističe Tomislav Tomašević.

A bez suradnje nema novog stadiona: razgovori Vlade, Grada i zagrebačke nadbiskupije oko rješavanja svih imovinskih sporova dobro napreduju, poručuje Tomašević.

Ivica Medo: "Politika je oduvijek oko Dinama"

„I zato mislim da bi bilo tragično da kad postoji politička volja i u Vladi i u Gradu da to pitanje ne riješimo, da se Dinamo odluči ići starim putem izvlačenja novca.“

Dobri poznavatelji maksimirskih prilika kažu da slijede najintenzivniji dani, u kojima bi presudnu ulogu mogla imati upravo politika.

Dinamova glavna loža u Maksimiru Drama u ratu za Dinamo: Otkrivamo plan za kompletnu smjenu i održanje vlasti, priprema se diverzija divider

„To se već nekoliko dana odvija, ta bitka za povjerenike između Boysa i Mamićeve struje jer se računa da te dvije struje mogu skupiti najviše glasova, Boysi su u pregovorima sa Barišićem. I da, to je apsolutno političko pitanje, i to odavno. Dinamo i politika povezani su otkako valjda znamo za sebe“, kaže kolumnist gol.hr-a Ivica Medo.

BBB i Barišić postigli dogovor, Antolić odlazi iz Dinama

To i nije neko čudo zna li se kakvu poziciju Dinamo ima u novijoj povijesti, ali i da uprihodi oko 65 milijuna eura godišnje - odnosno oko 500 milijuna kuna.

Neki dogovori već su postignuti. Nakon duljeg sastanka Mirka Barišića i BBB-apostignut je dogovor da će Dinamo razriješiti Krešimira Antolića s dužnosti člana Uprave, i to već sutra.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider