Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rat za Dinamo

U tijeku sudbonosni pregovori u Maksimiru: Pada odluka o sudbini Dinama, Boysi na sastanku s Barišićem

U Maksimiru je danas održan sastanak između predstavnika najgorljivijih Dinamovih navijača i predsjednika maksimirskog kluba Mirka Barišića…

BBB na Maksimiru (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Stižu nove informacije iz Maksimira. Kako saznajem, predstavnici Bad Blue Boysa upravo odrađuju podulji sastanak s predsjednikom Dinama Mirko Barišićem i predsjednicom Uprave Vlatkom Peras. Da se malo našalim, tema je bila aktualna društveno-politička situacija u Dinamu. O rezultatu ovog sastanka puno toga bi moglo ovisiti.

Dinamova glavna loža u Maksimiru Drama u ratu za Dinamo: Otkrivamo plan za kompletnu smjenu i održanje vlasti, priprema se diverzija divider

Kako sam već pisao, sutra bi se trebala održati vrlo važna sjednica Izvršnog odbora Dinama, na kojoj bi moglo doći do službene smjene ne samo jednog člana Uprave Krešimira Antolića nego i cijele tročlane Uprave, koju sačinjavaju Antolić, Peras i Amra Peternel.

Doduše, činjenica da je Barišić primio Boyse u društvu Peras govori da bi ona ipak mogla ostati u Upravi, dok je Peternel na bolovanju možda bude pošteđena. 

Boysi na sastanku s Barišićem

Smjenom Antolića bio bi ispunjen jedan od uvjeta koji su Boysi postavili pred Barišića i njegovu ekipu u borbi sa strujom bjegunca od hrvatskog pravosuđa Zdravka Mamića.

Boysi su se jasno odredili i više puta poručili da prvi Barišićev operativac, Antolić, koji im je podjednaki trn u oku kao i Mamić, mora napustiti klub. Zauzvrat će pružiti Barišiću glasačku podršku na predstojećoj Skupštini Dinama, koja je na rasporedu 9. ožujka, a na kojoj će se odlučivati o sudbini maksimirskog kluba, odnosno tko će voditi klub u narednom razdoblju.

Već neko vrijeme se spekulira da je Barišić obećao Boysima i glavni uvjet koji su postavili pred njega, a to je promjena Statuta i demokratske izbore po principu „jedan član, jedan glas“. Na ovom sastanku se utvrđivalo gradivo po tom pitanju.

Boysi su odlučili podržati Barišića u okršaju s Mamićem i njegovim sljedbenicima ne zato što smatraju da je on neki pozitivac u cijeloj priči, već zbog toga što je prema njihovom mišljenju najmanje loš izbor u ovom trenutku. Svjesni su da moraju djelovati kroz instituacije ako žele napraviti ključne promjene.

Slobodni izbor glavni uvjet

Međutim, isto tako su svjesni da moraju biti oprezni jer Barišić je svih ovih godina bio glavni šef, a Antolić, pa čak i prije toga Mamić, kojeg je Barišić doveo u klub prije dvadesetak godina, zapravo su bili samo njegovi operativci.

Ako pobijedi na predstojećoj Skupštini, Barišić bi trebao formirati prijelaznu Dinamovu vladu, u koju bi osim njegovih najbližih suradnika ušli i neki novi ljudi, pripadnici takozvane treće struje, koju podržavaju i najvatreniji Dinamovi navijači. Zasad se najviše barata s imenom Darija Šimića, bivšeg proslavljenog igrača Dinama i hrvatske reprezentacije.

Zdravko Mamić Mamić ipak nije odustao od Dinama: Poslušajte kako nudi platiti svima koji se žele učlaniti divider

Da bi Barišićeva opcija pobijedila na predstojećoj Skupštini, morala bi osvojiti najviše glasova, a to je još uvijek neizvjesno. Kako trenutačno stvari stoje, vodit će se ogorčena bitka.

Od presudne važnosti mogli bi biti glasovi povjerenika, koji imaju osam mjesta u Skupštini. Boysi već duže vrijeme marljivo prikupljaju nove članove, po čemu se povjerenici rangiraju i stječu prava ulaska u Skupštinu, no ne miruje ni suparnička strana.

Mamić agitira iz BiH

Iz Bosne i Hercegovine stižu vijesti o agitiranju i grupiranju Mamićeve struje, koja ulaže velike napore, pa i financijska sredstva kako bi učlanili što više članova u zagrebački klub. Ako je itko povjerovao da je Mamić odustao od Dinama, sada bi morao otvoriti oči.

Na duže staze Mamić neumitno gubi utjecaj, kao što ga je već velikim dijelom izgubio i dalje će ga gubiti, no na kratke staze sigurno neće odustati od borbe za Dinamovu Skupštinu, a to potkrepljuju i njegovi praktički javni pozivi svojim sljedbenicima da zasuču rukave i učlane što više članova, a da će on, ako treba, platiti sve troškove.

Budući da je mnogo nepoznanica, od broja verificiranih skupštinara i onih koji će ponuditi možebitne ostavke, pa do raspodjele povjereničkih mjesta, jako je teško procijeniti tko bi mogao pobijediti na Skupštini.

Jedna od taktičkih manevara Barišićeve struje mogao bi biti i taj da izvrši svojevrsnu diverziju kvoruma ako shvate da nemaju potreban broj ruku za pobjedu. Ako ne bude kvoruma, za što je potrebna natpolovičan broj skupštinara, Skupština se neće održati, a u tom slučaju Dinamom će do daljnjeg nastaviti upravljati Uprava koja bi mogla biti izglasana na sutrašnjoj sjednici Izvršnog odbora.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider