Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prva runda gotova

Jakirović: "Nitko nije favorit na Rujevici, sada je to 50:50", Sopić: "Željeli smo zabiti, to sad izgleda malo..."

Treneri Dinama i Rijeke komentirali su prvu rundu finala Kupa na konferenciji za medije.

Jakirović i Sopić (Foto: Ronald Goršić/Cropix)

Trener Modrih Sergej Jakirović slaže se da prva utakmica finala Kupa između Dinama i Rijeke nije bila melem za dušu i oči navijača.

"Očekivano je utakmica odigrana oprezno s obje strane. Ostaje žal što nismo bolje iskoristili dobar ulazak u utakmicu. Imali smo neke situacije, imala je i Rijeka onaj dobar udarac Fruka. Možda je najrealniji rezultat 0:0."

"Odigrali smo prvo poluvrijeme bolje nego na Rujevici. Kad već nismo pobijedili, onda je dobro da nismo primili gol. 0:0 je vrlo aktivan rezultat."

Željko Sopić Sopić ironično prokomentirao pravila u finalu Kupa pa poručio: "Mi smo sretni" divider

Špikić se nije baš proslavio…

"Gledajte, mogao je bolje, ali bilo je još igrača koji su mogli bolje. Skupilo se puno utakmica, nije jednostavno."

Je li pravilo gola u gostima utjecalo na igru Dinama?

"Sigurno se osjetilo na našoj igri to pravilo. Ostaje to u svijesti da ne smiješ primiti gol. Već sam rekao da se danas neće ništa odlučivati. To što nismo napali svim silama u drugom dijelu razlog je taj što postoji i druga utakmica. Odluka pada u uzvratu."

Arijan Ademi Juha za siromahe, a ne derbi: Staro pravilo nije opravdanje za lošu igru, i Dinamo i Rijeka podbacili divider

Kakve su sada šanse?

"Sada je to 50:50. Nitko na Rujevici nije favorit, iako je Dinamo dobro prolazio tamo zadnjih godina. Bit će otvorena utakmica."

Trener Rijeke iskreno je kazao da nismo gledali baš dobru utakmicu.

"Ma, solidno, ništa specijalno. Obrane dobre, napade ste vidjeli. Treba biti realan. Rekao sam već da se skupilo dosta utakmica. Protiv Slavena ćemo zarotirati momčad i dati šansu igračima koji su manje igrali i našim juniorima. Odmorit ćemo se malo, pa ćemo vidjeti kako će proći uzvrat."

Sergej Jakirović Jakirović kritizirao neobično pravilo koje vrijedi samo u Kupu: ''Ne razumijem zašto je to tako'' divider

Sopić: Nije bila dobra utakmica, ali zadovoljan sam rezultatom

Trener Rijeke Željko Sopić zadovoljan je rezultatom u prvoj utakmici finala hrvatskog Kupa protiv Dinama…

"Čestitam Dinamu na osvajanju naslova prvaka. Najiskrenije, nismo igrali dobar nogomet. Ni mi, a ni Dinamo. Došli smo postići pogodak, iako to sada izgleda možda malo… Pravilo u gostima guralo nas je da idemo po pogodak, ali nije išlo", kazao je Sopić.

Martin Baturina Dok se Dinamo borio za trofej, Francuzi skautirali dragulja: Tri kluba iz Ligue 1 žele Baturinu divider

"Maksimalno sam zadovoljan s ishodom, a nisam nezadovoljan ni igrom. Jako je teško nakon tri poraza doći u Maksimir i tražiti nešto više. Cijeli tjedan smo radili na tome da postignemo pogodak, ali nismo uspjeli. Na Rujevici smo bili bolji, pa smo izgubili. Umjetnički dojam se ne broji. Već sam rekao: radije bih da igramo loše, ali da pobijedimo."

Sopić priznaje da Rijeka nije odigrala dojmljivo, ali…

"Nisam vidio baš puno momčadi koje su došle na Maksimir i nadigrale Dinamo. Izgubili smo tri utakmice zaredom, nije jednostavno igrati protiv Dinama u Maksimiru nakon negativnog niza. Zadovoljni smo rezultatom. Imamo uzvrat na Rujevici, tko bude bolji, taj će pobijediti."

Sopić ističe:

"Bila je jako rascijepana utakmica. Kontra na kontru. Nije bio plan da igramo samo po desnoj strani. Franjo Ivanović se više izvlačio na tu stranu, pa je to tako izgledalo."

S obzirom na loše izdanje Franje Ivanovića, hoćete li napraviti promjene u napadu?

"To je mlad dečko. On je dao sve od sebe. Ne mogu reći da je odigrao neku dobru utakmicu. Ne možemo izvlačiti neke zaključke nakon jedne utakmice. Vidjet ćemo kako ćemo odigrati s Osijekom", zaključio je Sopić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX