Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
skromno izdanje obje momčadi

Juha za siromahe, a ne derbi: Staro pravilo nije opravdanje za lošu igru, i Dinamo i Rijeka podbacili

Dinamo i Rijeka odigrali su bez golova u prvoj utakmici finala hrvatskog Kupa…

Arijan Ademi (Foto: Damir Krajac/Cropix)

Prvo utakmica finala Kupa bila je juha za sirotinju. Oni koji se probijali kroz zagrebačku prometnu gužvu do Maksimira zacijelo su požalili. Em su gledali loš nogomet, em su na kraju pokisli.

Za takav nogomet malo tko bi platio ulaznicu. Igralo se sporo, suviše oprezno, bezidejno. Nismo osjetili draž derbija. Taktičko nadmudrivanje ubilo je utakmicu. Dojam je bio da gol neće pasti da se igra do sudnjeg dana.

Nije prvi put da Dinamo i Rijeka odigraju slično prvo poluvrijeme. Tako je bilo u praktički sve ligaške utakmice ove sezone. Vatromet bi obično uslijedio u drugom dijelu, no ovaj put ni drugo poluvrijeme nije ponudilo previše uzbuđenja, iako se možda igralo malo žustrije.

Sergej Jakirović Jakirović kritizirao neobično pravilo koje vrijedi samo u Kupu: ''Ne razumijem zašto je to tako'' divider

Ukupno gledajući, Dinamo je ipak bio nešto bolji, opasniji. Rijeka do onog udarca Fruka u 59. minuti praktički nije ozbiljnije zaprijetila. A ni nakon toga nije bila ništa bolja. Na kraju se ipak izrodila ona šansa za Marića, no promašio je loptu pa nije bilo opasnosti za vrata Modrih.

Sve u svemu, skromno s obje strane

Sve u svemu, utakmica je bila, realno, teško gledljiva. Obje momčadi su podbacile. Dodatno je sve pokvarila i kiša koja je potjerala dobar dio gledatelja s tribina. Već vidim da će opravdanje za ovako lošu utakmicu biti pravilo gola u gostima. Kao da se po tom pravilu nije igralo desetljećima.

Tko je bliže osvajanju Kupa nakon 0:0 na Maksimiru u prvoj utakmici?

Ukupno glasova:

To pravilo ne može biti razlog loše igre, to je čista floskula. Ako se domaća momčad boji napasti da ne bi primila pogodak, iako ni to nije točno jer svi znamo da su domaće momčadi desetljećima uglavnom igrale napadački na svojem travnjaku i nastojale naplatiti prednost domaćeg travnjaka, onda bi gostujuća trebala jurišati. Zar to nije logično!?

Pa, to je pravilo uvedeno da bi gostujuće momčadi potaklo da igraju ofenzivnije, a Rijeke je igrala sve samo ne ofanzivno. Kakve su njezine namjere, najbolje su pokazale izmjene u završnici utakmice kada su redom izlazili napadači i ulazili defanzivniji igrači.

VAR Senzacionalna vijest s Otoka: Englezi bi mogli ukinuti VAR, jedan klub je podnio službeni zahtjev! divider


Kako god, Rijeka je uzela to po što je očito došla, a to je da ne izgubi. No nije postigla pogodak što Dinamu daje vrlo dobre šanse u uzvratu. Modri su oba ovosezonska gostovanja postizali golove na Rujevici, po dva gola u svakoj utakmici, dok je Rijeka na tri gostovanja u Maksimiru postigla samo jedan pogodak. I taj podatak nešto govori. Rezultat je takav da je u uzvratu sve otvoreno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX