Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
suci na pripremama za euro

Pregovori s kandidatima u tijeku: Novi predsjednik komisije hrvatskih sudaca bit će Španjolac ili Talijan

A taj će povjerenik, kako su nam potvrdili iz HNS-a biti Španjolac ili Talijan, a kako saznaje Dnevnik Nove TV pregovori s nekoliko kandidata su u tijeku.

Hrvatski nogomet uskoro bi trebao dobiti novog predsjednika sudačke komisije, a to sigurno neće biti Hrvat. Prošli mjesec Marijan Kustić najavio je u kojem će se smjeru ići.

"...prema stranom povjereniku."

A taj će povjerenik, kako su nam potvrdili iz HNS-a biti Španjolac ili Talijan. Ime koje je prvo isplivalo je poznati španjolski sudac David Fernandez Borbalan, koji je trenutačno šef sudačke komisije u bugarskom savezu, no kako saznajemo, pregovori s nekoliko kandidata su u tijeku.

Istovremeno najbolji europski suci okupili su se u Frankfurtu na radionici uoči Eura. Jedna od glavnih tema bila je komunikacija između sudaca i igrača.

"Nitko ne voli kada igrači protestiraju i mobingiraju suce. To nije dobro. Što mi želimo? Želimo iza sebe ostaviti nešto dobro za nogomet na čemu smo radili zajedno“, kaže Roberto Rosetty, izvršni direktor UEFA-e za suđenje.

"Prema svemu sudeći suci na Euru neće imati strpljenja s prigovorima igrača pa bi se mogao povećati broj žutih kartona“, smatra francuski sudac Clement Turpin.

"Naravno da kada ste okruženi s četvoricom, petoricom igrača je nemoguće komunicirati, ne mogu gledati i komunicirati istovremeno u toliko igrača. To je nemoguće. Zato bi jedna osoba, kapetan, trebala biti glavna za razmjenu argumenata sa sucem. A onda on može sudačku odluku objasniti suigračima“, rekao je sudac u Premier ligi i na Euru Anthony Taylor.

Sve što će graditi pozitivan odnos s igračima, što će pomoći educiranju ljudi da bolje upoznaju proces donošenja odluka i zašto je neka odluka donešena, to je pozitivan iskorak. I zato je jedan od ključnih trenutaka usredotočenost na odnos sudac-kapetan.

Tako će kapetani momčadi na Euru očito imati još jednu važnu ulogu na terenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider