Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najveći hrvatski derbi

Kopić najavio derbi protiv Hajduka: "Na Poljudu se to dugo nije dogodilo. Imamo plan za Livaju"

Hajduk i Dinamo igraju derbi 27. kola Prve HNL na Poljudu ove subote, od 18 sati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ove subote od 18 sati nogometaši Hajduka i Dinama na Poljudu igraju derbi 27. kola Prve HNL, a trener zagrebačkog sastava Željko Kopić s optimizmom je najavio gostovanje u Splitu.

„U dobrom smo stanju, u pozitivnom ozračju očekujemo najveći hrvatski derbi, veselimo se utakmici, novom izazovu i radimo sve da budemo na pravoj razini. Uvijek je u derbiju na Poljudu i taktički kontekst, ali i razina energije, intenzitet duela", kazao je Kopić pa nastavio: 

"Na nama je da i u tom kontekstu budemo pravi, spremni dobiti duel, da budemo pravi na razini energije, davanja, intenziteta trke, ali da i u taktičkom dijelu budemo na najvišoj razini i u defenzivi i u napadu", rekao je Kopić koji je isto tako istaknuo da je ovaj derbi, kao i svaki ranije, vrlo važan, ali da neće već sada odlučiti o naslovu prvaka.

Prisjetio se trenerske epizode na klupi Hajduka

„Utakmica je važna kao i svaka druga, vidjeli smo da smo i mi izgubili neke bodove po putu, kao što su i naši konkurenti gubili bodove protiv suparnika koji se ne bore za vrh. Ove godine Prva HNL zahtijeva da budeš pravi u svakoj utakmici, a i sam derbi nosi svoje", kazao je pa dodao da će napraviti sve da bodovna razlika bude još veća.

"U ovom trenutku imamo pet bodova prednosti i naravno da ćemo napraviti sve da ta razlika bude i veća. Jasno je da ovo kolo neće donijeti definitivnu odluku o tome tko će biti prvak, ali sve je važno da bi korak po korak došli do konačnog cilja“:

gol expired Legenda Barce oduševljena Realovim junakom, navijači pucaju od bijesa: "Nije me briga… Kakav igrač!" divider

Kopić se prisjetio trenutaka kada je sam sjedio na trenerskoj klupi Hajduka te je tim povodom rekao.

„Meni je čast što sam sjedio na klupi dva najveća hrvatska kluba, naravno da su mentalitet i pristup drukčiji, ali s obje strane je maksimalan fokus na teren i maksimalna priprema".

Kopić zna kako zaustaviti Marka Livaju

Kaže da su Splićani pokazali najviše ambicije ove sezone.

"Hajduk je prije svega odradio dva jako kvalitetna prijelazna roka. Ondje se dugo godina nije dogodilo da nositelji kvalitete ostanu u zimskom prijelaznom roku i samim time pokazali su najviše ambicije.

Trener Dinama je otkrio novinarima plan kako zaustaviti najboljeg igrača Hajduka, Marka Livaju.

"Kolektivnom igrom, jasnim taktičkim kontekstom odgovoriti na sve situacije na terenu, svjesni smo Hajdukovog načina igre, onoga što će pokušati. Uvijek je fokus na nama, da mi budemo pravi, to je jedino što je za našu momčad bitno“.

Gojak pamti kako je Soudani šokirao Hajduk

Na konferenciji za novinare gostovao je i vezni igrač Dinama Amer Gojak koji je u najavi ogleda kod Hajduka poručio sljedeće.

„Očekuje nas teška utakmica s puno želje, borbe i trke. Maksimalno smo motivirani, znamo što ta utakmica znači našim navijačima i nama. Hajduk je jaka momčad s dobrim igračima, ali mi gledamo sebe, imamo kvalitetu i nadamo se pobjedi", kazao je.

Potom je otkrio koji mu je derbi ostao u sjećanju.

gol expired Neymar objavio prepisku s Donnarummom nakon glasina o sukobu u svlačionici: Evo što mu je poručio divider

"Onaj na Poljudu kad sam asistirao Soudaniju za pobjedu. To mi je jedan od dražih, imam dosta takvih utakmica, svakoj se radujem. Veseli me i to što će biti i velika podrška naših navijača“, rekao je Gojak.

Bilo je to u u prosincu 2016. godine kad je Soudani u sudačkoj nadoknadi zabio za minimalnu pobjedu Dinama protiv Hajduka na Poljudu. 

Tablica Prva HNL

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider