Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
neće biti lako

Ždrijeb U-21 Europskog prvenstva: Hrvatska u teškoj skupini s Engleskom i Francuskom!

Hrvatska je saznala protivnike na Euru do 21 godine koji se sljedeće godine igra u Italiji.

Ždrijeb Eura U-21 (Foto: Screenshot) (Foto: Screenshot)

Hrvatska će prvi put nakon 2004. nastupiti na U-21 Europskom prvenstvu. Izabranici Nenada Gračana završili su u vrlo teškoj skupini C s Engleskom, Francuskom i Rumunjskom.

Skupina A: Italija, Španjolska, Poljska, Belgija

Skupina B: Njemačka, Danska, Srbija, Austrija

Skupina C: Engleska, Francuska, Rumunjska, Hrvatska

Završnica Europskog prvenstva do 21 godine održat će se od 16. do 30. lipnja. Hrvatska će u prvom kolu 18. lipnja igrati protiv Rumunjske, tri dana potom slijedi dvoboj protiv Francuske, a u posljednjem kolu 21. lipnja mladi Vatreni igrat će protiv Engleske.

U igri su i Olimpijske igre

Pobjednici skupina i najbolje drugoplasirana reprezentacija izborit će polufinale i plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Hrvatska će na prvenstvu imati vrlo jaku generaciju koju će predvoditi novopečeni seniorski duo – Nikola Vlašić i Josip Brekalo.

Osim njih dvojice u reprezentaciji su sjajni vratar Karlo Letica, stoper Marseillea Duje Ćaleta-Car, stoper Leicestera Filip Benković, veznjaci Ante Ćorić, Nikola Moro, Petar Bočkaj, Lovro Majer, Alen Halilović te napadač Admire Marin Jakoliš.

Hrvatski protivnici vrlo su opasni

Hrvatska je 15. studenog odigrala prijateljsku utakmicu protiv Francuske, s kojom će se susresti i na Euru. Mladi Vatreni na gostovanju su bili blizu pobjede, ali utakmica je završila remijem 2:2.

Engleska ima vrlo moćnu momčad s igračima poput Reissa Nelsona, Ryana Sessegnona, Phila Fodena... Tu su i igrači koji igraju za A selekciju i koji bi mogli pojačati ovu generaciju na Euru, poput igrača Borussije Dortmund Jadona Sancha.

Najzvučnije ime u reprezentaciji Rumunjske je Ianis Hagi, sin legendarnog Maradone s Karpata Gheorghea Hagija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider