Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Bosna ga je upamtila

Velemajstorski potezi: Podsjeća na čarolije slavnog oca, ali...

Preporodio se povratkom u domovinu i ove sezone igra fantastično.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najveći rumunjski nogometaš svih vremena Gheorghe Hagi po završetku igračke karijere, i nakon što je već dobrano započeo trenersku, godine 2009. godine osnovao je klub Viitorul Constanta.

Legendarni Maradona s Karpata vlasnik je, a od 2014. i trener svog kluba u kojemu je prije četiri godine u prvoj momčadi dao priliku i svom perspektivnom sinu Ianisu Hagiju.

Mladi Ianis je u ljeto 2016. prešao u Fiorentinu za odštetu od dva milijuna eura, ali tamo nije dobio šansu među seniorima već je igrao za mladu ekipu u Primaveri.

Stekao je nekakvo međunarodno iskustvo, ali nije bilo ništa od priželjkivane minutaže i napretka u igri pa se ovog ljeta odlučio vratiti kući, u Viitorul. I to se pokazalo kao pun pogodak, jer je počeo iskazivati svu raskoš svog talenta. Za klub je zabio pet golova i upisao jednu asistenciju, a pozornost na sebe skrenuo je dvama majstorijama u dresu U-21 reprezentacije Rumunjske.

U utakmici protiv Bosne i Hercegovine je postigao zgoditak izravno iz kornera, a u posljednjem kolu je Lihtenštajnu pogodio iz slobodnog udarca precizno i neobranjivo.

Još je daleko od očeve razine

Ova gola su za nogometne udžbenike, baš onakva kakve je znao postići Ianisov otac Gheorghe tijekom svoje veličanstvene karijere. Mladi Ianis podsjetio je na oca, ali još ga čeka puno posla kako bi se mogao svrstati u istu rečenicu s njim.

Veličanstvena karijera Maradone s Karpata trajala je gotovo 20 godina, okončana je u Galatasarayju, po dvije godine je igrao za Real Madrid i Barcelonu, a nosio je i dres Steaue, Brescije...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider